Mobili vakcinacijos vieta Kalvarijos pasienyje, kaip teigiama „Linavos“ pranešime, jau atliko savo misiją, tad nuo rugsėjo 1 d. transporto įmonės kviečiamos dar aktyviau registruotis mobilių vakcinavimo komandų atvykimui pas save.

Norint užregistruoti įmonę, kad į ją atvyktų tokia komanda, kaip ir iki šiol transporto įmonių atstovams reikia skambinti Karštąja linija 1808. Mobilios komandos vyksta į įmones nuolat, jei yra bent 6 darbuotojai, kurie nori skiepytis saugia ir nemokama vakcina, leidžiančia įgyti imunitetą nuo koronoviruso (COVID-19) ir jo plintančių atmainų.

Tikimasi, kad šie pokyčiai leis dar daugiau paskiepyti transporto sektoriaus darbuotojų, ypač vilkikų vairuotojų, kurie dažniausiai būna išvykę darbo reikalais.

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ generalinio sekretoriaus Zenono Buivydo teigimu, įkuriant mobilią vakcinacijos vietą Kalvarijos pasienyje tikėtasi didesnio besiskiepijančių aktyvumo.

„Čia vairuotojai aktyviausiai skiepijosi pirmąją savaitę, kai vienos dozės „Janssen“ vakcina per dieną pasiskiepydavo maždaug 70 žmonių, vėliau srautai sumažėjo – per dieną paskiepijama iki 30. To tikrai nepakanka, tad, bendradarbiaujant su Sveikatos apsaugos ministerija, nuspręsta suaktyvinti vakcinaciją per transporto įmones, nes daugeliui tai atrodo patogesnė priemonė, o mobilios vakcinacijos vietos – atsisakyti“, – pranešime cituojamas Z. Buivydas.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kanclerės Jurgitos Grebenkovienės teigimu, vežėjų vakcinacijos lygis po truputį auga, tačiau vis dar yra nepakankamas.

„Ir toliau skiriame didesnį dėmesį šios srities imunizacijos didinimui. Kviečiame įmones būti aktyvias ir kviestis mobilias vakcinavimo komandas atvykti į darbovietes, nepamirštant paskatinti ir savo darbuotojų, kad atvyktų į darbovietę pasiskiepyti“, – ragina kanclerė J. Grebenkovienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją