Kaip BNS teigė „Avia Solutions Group“ komunikacijos vadovė Vilma Vaitiekūnaitė, „FL Technics“ yra įtraukta į labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusių verslų sąrašą, todėl pasinaudojo valstybės suteiktomis galimybėmis atidėti mokėjimus.

„Atidėjimai padėjo išsaugoti pozicijas rinkoje ir išlaikyti veiklos tęstinumą: išsaugoti 90 proc. darbo vietų (daugiau nei 800), užtikrinti mokėjimus ir sutarčių vykdymą su partneriais, išlaikyti kontraktus ir pagal juos teikti paslaugas ilgamečiams tarptautiniams klientams“, – BNS teigė ji.

Pasak V. Vaitiekūnaitės, įmonė nuo gegužės – anksčiau nei buvo numatyta „Sodros“ patvirtintame grafike – moka skolą ir bei kartu – visus einamuosius mokėjimus.

„FL Technics“, „Sodros“ duomenimis, dabar dirba 813 darbuotojų, jų vidutinis atlyginimas birželį siekė 2,5 tūkst. eurų.

Įmonė taip pat yra gavusi valstybės subsidijų, padengiant dalį į prastovas išleistų darbuotojų darbo užmokesčio – vien už birželį jai išmokėta 4,8 tūkst. eurų, skelbia rekvizitai.lt. Be to, įmonė įtraukta į VMI sąrašą, kuriai taikomos mokestinės pagalbos priemonės.

Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje nurodoma, kad 2019 metais įmonės pajamos augo 12 proc. iki 133,4 mln. eurų, grynasis pelnas mažėjo 38,8 proc. iki 6,6 mln. eurų.

„FL Technics“ teikia orlaivių techninės priežiūros, atnaujinimo ir kapitalinio remonto paslaugas. Ji turi atstovybes turi Lietuvoje, Jungtinėje Karalystėje, Indonezijoje, Tailande ir Kinijoje.

Pernai prasidėjus koronaviruso pandemijai, pasaulio aviacija patyrė didelę krizę, Lietuvos oro erdvė keleiviniams skrydžiams buvo visiškai uždaryta nuo balandžio pradžios. Vėliau nuo gegužės vidurio skrydžiai buvo palaipsniui atnaujinami.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)