Jis rūpinsis IT saugos priemonėmis, imsis prevencinių veiksmų apsaugant geležinkelių veiklą nuo kibernetinių išpuolių, pranešė grupė.

IT sprendimai diegiami visur, kur įmanoma, tad privalome pasirūpinti, jog ši infrastruktūra būtų saugi ir atspari“, – pranešime sakė „LTG Digital“ vadovas Elijus Čivilis.

Jo teigimu, jei palyginti neseniai Lietuva sulaukdavo ne itin didelio nusikaltėlių dėmesio, pastaruoju metu dažnėja tiek užsienio kibernetinių nusikaltėlių, tiek vietinių bandymų įsilaužti į įvairių įmonių informacines sistemas.

„Europoje geležinkeliai yra visos logistikos stuburas, todėl saugumas yra aukščiausias prioritetas. Ir jei prieš penkiasdešimt metų norint pažeisti geležinkelį jis buvo sprogdinamas, dabar tai daroma pažeidžiant IT sistemas“, – sakė E. Čivilis.

Centras ne tik reaguos į jau įvykusius išpuolius, bet ir stebės bei analizuos informacinę ir virtualią erdvę, nustatys galimas grėsmes, imsis prevencinių priemonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)