„Puslaidininkių, taip pat kitų dalių pasaulinė tiekimo grandinė tebėra nestabili...,“ – pareiškė „Volvo Group“ vadovas Martinas Lundstedtas (Martinas Lundstedas), cituojamas bendrovės pranešime, kuriame ji paskelbė savo antrojo ketvirčio veiklos rezultatus.

„Antrąjį pusmetį ir sunkvežimių gamyboje, ir kitose grupės dalyse vėl bus gamybos sutrikimų ir laikinų nutraukimų“, – pridūrė jis.

Bendrovė pranešė, kad jos grynasis pelnas antrąjį ketvirtį pasiekė 8,9 mlrd. kronų (868 mln. eurų) ir buvo mažesnis negu 2019 metų antrąjį ketvirtį, kuomet sudarė 11,1 mlrd. kronų. 2020 metų antrąjį ketvirtį, per patį pandemijos piką, bendrovė patyrė 282 mln. kronų grynuosius nuostolius.

Pardavimai balandžio–birželio mėnesiais sudarė 90,6 mlrd. kronų ir buvo beveik ketvirtadaliu mažesnės, palyginti su prieš pandemiją buvusiu lygiu.

Be paklausos svyravimų, kuriuos lėmė COVID-19 pandemija, „Volvo Grup“, kaip ir daugelis kitų bendrovių, susidūrė su dalių, visų pirma puslaidininkių deficitu.

Kovo mėnesį sunkvežimių gamintoja paskelbė, kad jai teks atskirose savo gamyklose 2–4 savaitėms sustabdyti sunkvežimių gamybą, nes puslaidininkių deficitas „antrąjį ketvirtį padarys didelį poveikį „Volvo Group“ gamybai“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)