Pilotai bus samdomi „Ryanair“ planuojamam naujajam orlaivių „Boeing 737 MAX“ parkui, pirmadienį pranešė Dubline įsikūrusi bendrovė ir pridūrė, jog šie orlaiviai leis sumažinti išlaidas, kuro sąnaudas, triukšmo lygį ir išmetamą CO2 kiekį.

„Ryanair“ gegužę skelbė, jog praėjusiais finansiniais metais, per kuriuos pasaulio aviacijos sektorių dėl koronaviruso pandemijos ištiko didžiulis smūgis, patyrė 1 mlrd. eurų grynuosius nuostolius, tačiau dabar oro bendrovė jau juda atsigavimo keliu.

„Mums bus pristatyta daugiau kaip 210 orlaivių „Boeing 737-[MAX-]8200“ ir „Ryanair“ per kitus trejus metus įdarbins 2 tūkst. pilotų, kad užpildytų dėl šių orlaivių atsirasiančias darbo vietas“, – pareiškė „Ryanair“ žmogiškųjų išteklių direktorius Darrellas Hughesas.

„Per pandemiją „Ryanair“ glaudžiai bendradarbiavo su savo žmonėmis, siekdama išsaugoti darbo vietas, ir mes džiaugiamės, jog, atsigaudami po COVID-19 krizės, galime pradėti planuoti, kaip ateinančiais metais vėl augsime...“, – pridūrė jis.

Gruodį Airijos oro bendrovė pasirašė susitarimą dėl 75 orlaivių „Boeing 737 MAX“ įsigijimo.

Taigi bendras „Ryanair“ užsakytų orlaivių „Boeing 737 MAX“ skaičius padidėjo iki 210, o jų bendra vertė viršijo 22 mlrd. JAV dolerių. Orlaiviai bendrovei bus pristatyti per ketverius metus iki 2024-ųjų.

Beje, „Ryanair“ gruodį pateiktas užsakymas buvo pirmasis „Boeing“ gautas didelis orlaivių „Boeing 737 MAX“ užsakymas nuo tada, kai šio modelio orlaiviams po dviejų mirtinų nelaimių 2018 ir 2019 metais buvo dvejus metus draudžiama kilti į dangų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)