„Paskaičiavome, kad gerai „sustyguodami“ verslo valdymą visuose lygmenyse ir sistemingu darbu pritraukdami dar daugiau investicijų verslo plėtrai, turime dideles galimybes augti ir ateinančiais metais. Esame lietuviško kapitalo įmonė, kaip ir daugelis šio sektoriaus kompanijų Lietuvoje, verslą pradėjusi nuo vieno vilkiko ir keleto darbuotojų“, - sako šiemet dešimtmetį žyminčios bendrovių grupės vadovas Darius Kriukas.

Dabar „Girtekos“ kompanijų grupę sudaro – 260-ies vilkikų parką turinti transporto kompanija, „Girtekos logistika“ ir vilkikų priežiūros bei aptarnavimo bendrovė „Autoimpulsas“.

Pernai autoparką „Girteka“ praplėtė 76 vilkikais, bendrovės valdomo vilkikų parko vertė padidėjo 26,6 mln. litų. Šiemet bendrovė planuoja pakeisti dalį senų vilkikų naujesniais ir įsigyti dar apie 70 vienetų sunkiojo autotransporto. Įgyvendinus šiuos planus, „Girteka“ 2006 metų pabaigoje planuoja turėti jau 300 vilkikų parką.

„Girtekos logistika“ į Minsko plente šalia Vilniaus esantį logistikos centrą pernai investavo 28 mln. litų, iš viso čia jau investuota per 40 mln. litų. Jame šiemet planuojama pasiekti 13 mln. litų apyvartą. „Girtekos logistika“, parduodama sandėliavimo paslaugas, pritraukė ir naujų transportavimo paslaugų klientų, tokiu būdu žymiai padidindama savo indėlį bendrojoje apyvartoje.

Bendrovės vadovai numatę, kad įvairių temperatūrų A klasės logistikos centras taps pagrindiniu maisto pramonės produkcijos paskirstymo centru visose Baltijos šalyse.

Šalia Vilniaus įkūrusi didžiausią logistikos centrą Baltijos šalyse, „Girtekos logistika“ pasiruošusi per keletą metų dalį apmuitinamų prekių srautų perimti iš kitų Europos ir pirmiausiai Suomijos logistikos centrų, kurie tradiciškai aptarnauja į Rusiją eksportuojamų prekių srautus.

„Planuojame, kad šis logistikos centras taps rimtu partneriu Rytų rinkų įmonėms, kurios tranzitu per Baltijos šalis gabena greitai gendančias prekes į Vakarus ir atgal. Taip pat taikome į Vakarų logistikos centrus, kurie galės perkelti dalį savo produkcijos paskirstymo į Vilniaus logistikos centrą, čia arčiau Rusija, vadinasi – patogiau organizuoti paskirstymą, nei tarkime Vokietijoje“, - pabrėžia „Girtekos“ vadovas.

„Girtekos logistikos“ centre šalia Vilniaus veikia šaldymo sandėliai, talpinantys iki 13.000 euro padėklų, 7.000 euro padėklų vėsinimo sandėliai, bei 10.000 euro padėklų sausieji sandėliai. Logistikos centre teikiamos visos sandėliavimo, logistikos ir muitinės paslaugos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją