Labiausiai lyginant su pernai augo intermodalinių vežimų apimtys – per gegužę pervežta 19 tūkst. TEU (matavimo vienetas, 20 pėdų konteinerio ekvivalentas) intermodalinių krovinių: tai 82 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu (10 tūkst. TEU). Tokiam augimui didžiausią įtaką daro dar nuo Sueco kanale įstrigusio laivo susidariusi suirutė tiekimo grandinėse tarp Europos ir Azijos, kurią sprendžia geležinkelio kompanijos, įskaitant ir „LTG Cargo“.

„Žvelgiant į ateitį, prognozuojame, kad intermodalinių pervežimų paklausa didės: teigiamą įtaką turės Kauno intermodalinio terminalo prijungimas prie europinio standarto geležinkelio. Jau dabar matome didesnį nei planuota intermodalinių krovinių pervežimo augimą. Šis pokytis leis mums stiprinti veiklos diversifikaciją, gabenant krovinius Vakarų Europos kryptimis ar iš jų“, – sako „LTG Cargo“ vadovas Egidijus Lazauskas.

Apžvelgiant visą krovinių srautą, gegužę buvo stebimas mineralinių produktų pervežimų augimas, kurių gabenta 90 tūkst. tonų daugiau, bei augalinės kilmės produktų pervežimo šuolis: pastarųjų gabenta 42 tūkst. tonų daugiau.

Tuo pačiu periodu 17 proc. arba 176 tūkst. tonų sumenko naftos produktų gabenimas – tai lėmė ir COVID-19 pandemijos efektas, ir Baltarusijos bendrovės BNK sprendimas nebevežti naftos produktų į Klaipėdos uostą.

„LTG Cargo“ gegužę paskelbė tarptautinį grūdvežių ir platforminių vagonų viešąjį pirkimą, kuriuo numatoma įsigyti iki 728 vagonų: 500 grūdvežių ir 228 platforminių vagonų konteineriams vežti.

„LTG Cargo“ – tarptautinė bendrovė, veikianti Europoje ir Azijoje. Pagrindinė veikla – krovinių pervežimas geležinkeliu. „LTG Cargo“ valdo vieną didžiausių riedmenų parkų Baltijos šalyse. Daugiausia bendrovė perveža trąšų, naftos ir jos produktų, statybinių medžiagų, maisto ir augalinės kilmės produktų. Bendrovė taip pat vysto intermodalinius projektus – konteinerių ir puspriekabių pervežimą. „LTG Cargo“ priklauso antrinės bendrovės „LTG Cargo Polska“, „LTG Cargo Ukraine“ ir „LTG Wagons“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)