Pasak laikinosios įmonės vadovės Redvitos Četkauskienės, gegužę pastebimas skrydžių augimas, tačiau ryškiausia buvo paskutinė mėnesio savaitė – ji tuo pačiu buvo sėkmingiausia visos pandemijos metu.

„Matome, kad bendrai Europos tinkle paskutinė mėnesio savaitė taip pat pasižymėjo augimu, o Eurokontrolės prognozės jau šviesesnės ir optimistiškesnės nei buvo anksčiau“, – pranešime sakė R. Četkauskienė.

Gegužę tranzitinių skrydžių skaičius augo dvigubai iki 9,2 tūkst., daugiausia tranzitu per Lietuvą buvo skrendama į Rusiją (3701 skrydis), Vokietiją (1232) ir Kiniją (499). Iš Lietuvos daugiausia buvo skrendama į Vokietiją (124 skrydžiai), Latviją (111 ) ir Lenkiją (93 ).

Daugiausia skrydžių Lietuvos oro erdve įvykdė Rusijos bendrovėAeroflot“ (828 skrydžiai), Latvijos „Air Baltic“ (654) ir Rusijos „Pobeda Airlines“ (458).

Daugiausia kartų lėktuvai kilo ir leidosi Vilniaus oro uoste – čia gegužę aptarnauti 1575 orlaiviai arba tris kartus daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Kauno oro uoste aptarnauta 413 orlaivių (52 proc. daugiau), Šiauliuose skrydžių vadovai aptarnavo 260 orlaivių (23 proc. daugiau), o Palangos oro uoste – 122 (tris kartus daugiau).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją