„Eurovia Lietuvos“ generalinis direktorius Stanislavas Kablys sako, kad pernai kelininkus augino papildomos kovidinės valstybės lėšos.

„Pernai visi augo dėl to, kad buvo virš 170 mln. eurų vadinamųjų covidinių lėšų į kelius papildomai įmesta, dėl ko praėję metai yra išskirtiniai. Šiemet yra grįžimas atgal – vėl tie patys 300 mln. lieka, o tai yra gana ženklus smukimas“ – BNS sakė S. Kablys.

Pasak jo, šiemet įmonė planuoja apie 70 mln. eurų pajamas, tačiau tai tik praėjusių metų įdirbio rezultatas.

„Šiuo metu vyksta stiprus išgyvenimo karas. Po pernykščio „baliaus“, kai atsirado daug darbo ir vos spėjome suktis, visiems atrodė, kad to darbo bus be proto. Dabar yra savotiškos pagirios – manau, kad rudenį nemažai smulkesnių naujai įsikūrusių įmonėlių turės bankrutuoti“, – pridūrė jis.

S. Kablio teigimu, tokie staigūs investicijų šuoliai kelių statybos rinkai yra nepalankūs.

„Norint įsukti ekonomiką, bet neduoti jai pinigų, tai, mano manymu, yra nusikaltimas. Jeigu ši Vyriausybė nenori duoti pinigų keliams, statykime ką nors kita, bet neduokime pinigų už dyka pašalpoms – vystykime ekonomiką“, – piktinosi „Eurovia Lietuvos“ vadovas.

Stanislavas Kablys

Anot S. Kablio, pastaraisiais metais apie 30 proc. bendrovės pajamų krepšelio sudarė „Lietuvos geležinkelių“, 50 proc. – savivaldybių ir valstybės bei apie 10 proc. – privačių įmonių užsakymai. Tačiau dėl sumažinto valstybės finansavimo ir stringančių konkursų bendrovė žada mažinti darbų apimtis bei darbuotojų skaičių.

„Darbuotojų pernai turėjome virš 400, bet dabar, jeigu situacija bus tokia, būsime priversti neišvengiamai mažinti“, – sakė S. Kablys.

„Geresnę perspektyvą matau tik 2023 metams, nes jei šie metai bus sunkūs, tai 2022-ieji gali būti dar blogesni“, – pridūrė S. Kablys.

„Eurovia Lietuva“ pernai gavo 78,1 mln. eurų pajamų – 45,5 proc. daugiau nei 2019 metais, uždirbo beveik 2,94 mln. eurų grynojo pelno ir šiemet planuoja išmokėti 3 mln. eurų dividendų, nurodoma Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje.

2020 metų pabaigoje bendrovė buvo sukaupusi 11,33 mln. eurų nepaskirstyto pelno.

99,95 proc. „Eurovia Lietuvos“ akcijų priklauso Prancūzijos „Eurovia“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)