Tarptautiniai skrydžiai šiame oro uoste stabdomi mažiausiai iki birželio 7 dienos, nors toliau, kaip įprasta, vyks išvykstamieji skrydžiai, skelbė laikraštis „VnExpress“.

Apie tarptautinių skrydžių stabdymą taip pat paskelbė Hošimino miesto Tan Son Nhat oro uostas. Sekmadienį miesto valdžios pareigūnai įvedė dviejų savaičių socialinės distancijos laikotarpį, pirmąjį tokį nuo 2020 m. balandžio.

Toks sprendimas priimtas po to, kai mieste buvo nustatyta daugiau kaip 100 infekcijos atvejų, siejamų su vienoje krikščionių misijoje užfiksuotu židiniu, kuris pirmąkart buvo aptiktas trečiadienį.

Nors Vietnamas buvo giriamas už savo tvarkymąsi su pandemija, po mėnesio, kai šalyje nebuvo fiksuota nė vieno vietinio infekcijos perdavimo atvejo, balandžio 27 d. tokių atvejų ėmė daugėti. Nuo tada jų fiksuota daugiau kaip 4 tūkst.

Šeštadienį šalies sveikatos apsaugos ministerija paskelbė aptikusi hibridinę koronaviruso mutaciją, kuri turi tiek indiškosios, tiek britiškosios atmainos bruožų.

Vietnamo sveikatos apsaugos ministras Nguyenas Thanhas Longas teigė, kad naujoji atmaina, kuri itin sparčiai plinta oru, buvo aptikta atliekant COVID-19 pacientų ėminių sekoskaitą.

Vietname, oficialiais duomenimis, nuo pandemijos pradžios užfiksuoti 7 168 COVID-19 atvejai ir 47 su liga susijusios mirtys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)