Vis daugiau Europos šalių neįsileidžiant į savo oro erdvę Baltarusijos oro bendrovių, o Lietuvai uždraudus visus skrydžius į šalį ir iš jos, jei skrendama virš Baltarusijos, Rusijos bendrovė „Aeroflot“ atšaukia penktadienio skrydį iš Maskvos į Vilnių.

Kad Rusijos oro linijos „Aeroflot“ rytoj atšaukia numatytą skrydį, patvirtino ir Lietuvos oro uostų atstovas spaudai.

„Iš Maskvos turėjo Vilniuje leistis 18 val. ir lygiai taip pat turėjo grįžti iš Vilniaus į Maskvą, tai šių skrydžių nebus“, – Delfi nurodė Lietuvos oro uostų atstovas spaudai Tadas Vasiliauskas.

Jis taip pat pridūrė, kad bendrovė nenurodė, dėl kokių priežasčių atšaukiamas šis skrydis, taip pat bendrovė kol kas neinformavo, ar atšauks ir kitus skrydžius iš ir į Vilnių. „Aeroflot“ skrydžiai vyksta kartą per savaitę.

Rusijos naujienų agentūra TASS nurodo, kad bendrovė kol kas nenurodė skrydžio atšaukimo priežasčių.

Austrijos oro linijos „Austrian Airlines“ atšaukė skrydį iš Vienos į Maskvą

Austrijos valstybinė oro bendrovė „Austrian Airlines“ atšaukė skrydį iš Vienos į Maskvą. Tą patvirtina ir Domodedovo oro uosto internetiniame puslapyje skelbiamas skrydžių grafikas.

Rusija neišdavė „Austrian Airlines“ leidimo skristi iš Vienos į Maskvą ir įskristi į jos oro erdvę pakeistu maršrutu, aplenkiant Baltarusiją.

Lėktuvas, kurio skrydžio numeris yra OS 601, iš Vienos 13.45 val. turėjo atskristi į Maskvą, tačiau dabar nurodoma, kad jis buvo atšauktas. Kompanija „Austrian Airlines“, kaip ir daugelis kitų Europos vežėjų, nutarė neskristi virš Baltarusijos dėl susiklosčiusios situacijos, susijusios su priverstiniu „Ryanair“ lėktuvo nutupdymu ir „Telegram“ kanalo NEXTA įkūrėjo R. Pratasevičiaus sulaikymu.

Be to, ketvirtadienį Prancūzijos oro bendrovei „AirFrance“ ir vėl teko atšaukti Baltarusiją aplenkiantį skrydį iš Paryžiaus į Maskvą. Kompanija „AirFrance“ pranešė, kad atgalinis skrydis AF1155 taip pat bus atšauktas, keleiviams siūloma rinktis kitokį kelionės variantą arba grąžinti pinigus už bilietą.

ES viršūnių susitikimo dalyviai priėmė sprendimą uždrausti Baltarusijos oro bendrovėms skristi ES oro erdve ir tūpti jų oro uostuose, taip pat rekomendavo savo vežėjams nebeskristi virš Baltarusijos teritorijos. Skrydžių virš Baltarusijos jau atsisakė mažų sąnaudų oro bendrovės „AirBaltic“ ir „Ryanair“, taip pat Europos gigantės – KLM, „Lufthansa“, „AirFrance“ ir kitos.

Lietuvos Vyriausybė pirmadienį uždraudė oro kompanijoms skristi į Lietuvą ir iš jos per Baltarusijos oro erdvę, o trečiadienį uždraudė į Lietuvos oro erdvę įskristi Baltarusijos oro vežėjams.

Po incidento, kai sekmadienį Minske priverstinai buvo nutupdytas bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, Europos Sąjungos (ES) lyderiai sutarė uždrausti Baltarusijos oro bendrovėms skraidyti į bloką ir paragino ES bendroves neskraidyti virš Baltarusijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (377)