Kiek anksčiau apie reiso atšaukimą pranešė Rusijos tenisininkas Jevgenijus Kafelnikovas, remdamasis savo pažįstamu, kuris turėjo skristi šiuo lėktuvu.

„Air France“ darbuotojai pranešė, kad Rusija neišdavė leidimo skrydžiui naujuoju oro koridoriumi“, – tviteryje parašė I. Kafelnikovas.

Skrydžio keleivė Mišelė Sindiukova perdavė „Novaja gazeta“ lėktuvo įgulos pranešimų vaizdo įrašus.

„Iki šiol neturime leidimo įskristi į Rusijos Federacijos (RF) oro erdvę“, – viename iš įrašų į keleivius kreipėsi pilotas.

M. Sindiukova pridūrė, kad įgula šį incidentą susiejo su „Air France“ skrydžių per Baltarusiją nutraukimu.

I.Kafelnikovo duomenimis, keleiviai skrydžio laukė tris valandas. Galiausiai reisas buvo atšauktas ir perkeltas iš gegužės 26-osios į gegužės 27-ąją.

Kaip rašo meduza.io, „Air France“ administracija leidiniui „Novaja gazeta“ patvirtino, kad reisą teko atšaukti dėl „techninių priežasčių“, susijusių su Baltarusijos oro erdvės aplenkimu, „dėl ko prireikė naujo leidimo iš Rusijos valdžios įskristi į RF oro erdvę“.

Svetainės „Flightradar“ duomenimis, kitais gegužės 26 dienos reisais, aplenkiant Baltarusiją, skridę „Air France“ ir kitų aviacijos bendrovių lėktuvai sugebėjo kirsti Rusijos oro erdvę.

Atšauktas ir šiandienos skrydis

Belta.by praneša, kad ir šiandien numatytas „Air France“ skrydis iš Paryžiaus į Maskvą buvo atšauktas, TASS, remdamasi Paryžiaus Roissy-Charles de Gaulle oro uostu, praneša, kad ir šiandien numatytas „Air France“ skrydis iš Paryžiaus į Maskvą buvo atšauktas, rašo belta.by

„Air France“ skrydis AF1154, kuris šiandien turėjo kilti iš 2E terminalo 10.20 val. Paryžiaus laiku (11.20 val. Maskvos laiku), buvo atšauktas“, – pranešė oro uosto tarnyba. Šią informaciją patvirtina internetinė Maskvos Šeremetjevo oro uosto rezultatų suvestinė.

Kaip nurodo belta.by tai yra antras kartas, kai per pastarąsias 24 valandas atšaukiamas skrydis iš Paryžiaus oro uosto į Maskvą. Anksčiau panašus skrydis buvo atšauktas gegužės 26 d. Dėl techninių priežasčių, kai Rusijos pusė nepatvirtino skrydžio plano apeiti Baltarusijos oro erdvę. Kaip pažymėjo „Reuters“, aviakompanija ketino atlikti atšauktą skrydį ketvirtadienį, tačiau laukė Rusijos maršruto, apeinančio Baltarusiją, pritarimo.

Gegužės 26 dieną Baltarusijos aviacijos bendrovės „Belavia“ lėktuvas, skridęs iš Minsko į Barseloną, negalėjo kirsti Lenkijos oro erdvės ir grįžo į Minsko oro uostą. Bendrovė paaiškino, kad tai susiję su tuo, jog Prancūzija atsisakė įsileisti lėktuvą į savo oro erdvę.

Nuo gegužės 24 dienos Prancūzija ir dar keletas Europos šalių pristabdė leidimą „Belavia“ skrydžiams. Tokie sprendimai priimti po to, kai gegužės 23 dieną keleivinis „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių, buvo priverstinai nutupdytas Minsko oro uoste, o du lėktuvo keleiviai – Baltarusijos opozicijos žurnalistas Ramanas Pratasevičius ir jo draugė Sofija Sapega – buvo sulaikyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (442)