Užsienio žiniasklaidoje svarstoma, kad ratus lėktuvas priverstas sukti dėl to, kad išnaudotų turimą kurą ir turėtų leistiną tūpimo svorį. Nors oficialaus draudimo „Belaviai“ kirsti Lenkijos oro erdvę nėra, spėliota, kad būtent dėl šios priežasties lėktuvas priverstas grįžti į Minską. Vis dėlto, vėliau lėktuvui skrendančiam Minskas – Varšuva, įskristi į Lenkijos oro erdvę pavyko.

„RIA Novosti“ „Telegram“ kanale skelbia, kad Lenkijos reguliatorius paaiškino, jog lėktuvas Minskas – Barselona nebuvo praleistas per Lenkiją, nes toliau maršrute esanti Prancūzija uždraudė skristi per jų oro erdvę.

Tuo pačiu metu skrydis Minskas – Varšuva skraido be trukdžių, pridūrė „RIA Novosti“.

Tuo metu „The Insider“ cituoja Lenkijos civilinės aviacijos agentūros atstovą.

„Lėktuvas„ Belavia“ tikrai nebuvo įleistas į Lenkijos oro erdvę. Europos aviacijos saugos agentūra rekomendavo neįsileisti baltarusių orlaivių į Europos Sąjungos oro erdvę, o Lenkija yra pasienio šalis su Baltarusija “, – teigė reguliavimo institucija.

Officelife.media cituoja, kad „Belavios“ komunikacijos skyrius atsakė, jog šiuo metu aiškinasi įvykio detales.

„Belaviai“ sprendimas buvo netikėtas

Kaip rašo tut.by lėktuve buvo 54 keleiviai, o „Belavia“ turėjo visus skrydžio leidimus. Orlaivis iš oro uosto pakilo pagal grafiką. Aviakompanija paaiškina, kad likus trims minutėms iki pakilimo Prancūzijos aviacijos institucijos rankiniu būdu deaktyvavo šio skrydžio skrydžio planą, nepranešdamos aviakompanijai.

„Lėktuvo vadas gavo informaciją per Lenkijos oro eismo direkciją. Bandymai persitarti ore su Marselio oro eismo kontrole buvo nesėkmingi. Lėktuvas laukė ore apie dvi valandas ir grįžo į Minską. Oro linijos ir toliau bandys susitarti dėl maršruto į Barseloną“, – rašo tut.by

Delfi primena, kad trečiadienį Lietuvos Vyriausybė uždraudė į Lietuvos oro erdvę įskristi nuo gegužės 27 dienos 3 val. nakties Baltarusijos oro vežėjams. Bendrovės „Belavia“ skrydžių jau neįsileidžia Latvija, Ukraina, Švedija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Čekija.

Kaip primena BNS, visi sprendimai priimti po to, kai sekmadienį Minsko oro uoste priverstinai buvo nutupdytas keleivinis „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių bei sulaikytas jame buvęs Baltarusijos opozicijos aktyvistas Ramanas Pratasevičius.

Vakarai pasmerkė tokį Baltarusijos režimo elgesį, taip pat ėmėsi skrydžių ribojimų lėktuvams, skrendantiems virš Baltarusijos.

Skrydis Minskas - Barselona
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (779)