„Esame priversti atšaukti skrydžių į Vilnių nuo gegužės 25 dienos 3 val. (vietos ir Lietuvos laiku) iki birželio 26 dienos 2 val. 59 minučių. Atsiprašome, taip pat apgailestaujame dėl padėties, kuri susiklostė dėl visiškai nuo nepriklausomų priežasčių“, – sakoma bendrovės pranešime, kurį citavo baltarusių naujienų portalas „Naša Niva“.

Lietuva nuo antradienio uždraudė skristi per Baltarusijos teritoriją visiems oro vežėjams, vykstantiems į Lietuvą arba iš Lietuvos. Šis žingsnis yra reakcija į sekmadienį įvykusį incidentą, kai „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių, buvo priverstinai nutupdytas Minske, o jame buvęs Baltarusijos opozicijos aktyvistas ir tinklaraštininkas , informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėjas Ramanas Pratasevičius bei jo draugė buvo sulaikyti.

Skrydžius į Lietuvą ir iš Lietuvos vykdantiems oro vežėjams antradienį išsiųstas ypatingos svarbos pranešimas, kuriuo informuojama, jog draudžiama atvykti į Lietuvos oro uostus ir išvykti iš jų, jeigu skrydis yra vykdomas per Baltarusijos skrydžių erdvę.

Šis draudimas įsigalioja antradienį, 3 val. nakties. Jei oro vežėjai nesilaikys šio sprendimo, skrydžių planai nebus derinami.

Šis įpareigojimas neskristi per Baltarusijos teritoriją paveiks iki 26 skrydžių reisų per dieną iš Lietuvos ir į Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (215)