Energijos vartojimo efektyvumo didinimas bei atsinaujinančių energijos išteklių plėtra, derantys su aplinkos oro taršos mažinimu, yra vieni iš svarbiausių Lietuvos nacionalinių tikslų, įvardintų Nacionalinės energetinės nepriklausomybės strategijoje, pabrėžia Energetikos ministerija.

Ministro įsakymais finansavimas skirtas ir per artimiausius dvejus metus gatvių apšvietimo sistemos bus atnaujintos Akmenėje, Zarasuose, Šilalėje, Kretingoje, Telšiuose, Šilutėje, Druskininkuose, Klaipėdoje, Vilniuje ir Vilniaus rajone, Plungėje, Marijampolėje, Kelmėje, Palangoje, Širvintose.

Kaip nurodo Energetikos ministerija, 2020 metais gatvių apšvietimo sistemoms modernizuoti jau buvo skirta rekordinė suma – per 21 mln. eurų, o galimybe atsinaujinti pasinaudojo daugiau nei pusė – 34 – savivaldybės ar jų valdomos įmonės. Pasinaudojant praėjusio etapo parama, gatvių apšvietimo sistemas atnaujinti planuojama Klaipėdos mieste ir rajone, Kretingoje, Visagine, Šilalėje, Kazlų Rūdoje, Elektrėnuose, Kauno mieste ir rajone, Pilviškiuose, Virbalyje, Kybartuose, Kaišiadoryse, Širvintose, Alytuje, Utenoje, Šiaulių mieste bei rajone, Palangoje, Biržuose, Neringoje, Lentvaryje, Trakuose, Druskininkuose, Pasvalyje, Plungėje, Ukmergėje, Marijampolėje, Šilutėje, Jonavoje, Skuode, Telšiuose, Vilniaus mieste ir rajone, Molėtuose, Kėdainiuose.

Planuojama, kad įgyvendinus visus projektus bus atnaujinta beveik 74 000 vnt. šviestuvų, o energijos sutaupymai sieks iki 20 GWh per metus, mažės aplinkos tarša.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)