Teismas anuliavo EK sprendimus, kuriais patvirtinta su pandemija susijusi valstybės pagalba Nyderlandų oro linijoms KLM ir Portugalijos vežėjui TAP. Teismas trečiadienį nusprendė, kad EK nepateikė pakankamai priežasčių, kodėl tarė pritariamąjį žodį pagalbos lėšoms.

Tačiau nuosprendis anuliuoti EK sprendimus kol kas neturės pasekmių, nes Bendrojo Teismo teisėjai davė ES vykdomajai institucijai laiko pateikti daugiau detalių.

EK anksčiau uždegė žalią šviesą 3,4 mlrd. eurų pagalbai KLM ir 1,2 mln. eurų paramai TAP.
„Ryanair“ savo ruožtu patraukė EK į teismą, argumentuodama, kad valstybės pagalbos skyrimas iškraipo konkurenciją bloke.

Nors teismas stojo į Airijos aviakompanijos pusę dėl TAP ir KLM, bendrovė nieko nepešė, kai praėjusį mėnesį pateikė du ieškinius prieš EK dėl valstybės pagalbos Skandinavijos oro linijoms SAS ir vežėjui „Finnair“.

„Ryanair“ atstovas pasveikino trečiadienio nuosprendį dėl TAP ir KLM ir teigė, kad jei valstybės pagalbos banga nesiliaus, „rinka bus iškraipyta kelis būsimus dešimtmečius.“

EK atstovas Danielis Ferrie'is nurodė, kad institucija atidžiai išnagrinės teismo nuosprendį. Jis dar gali būti skundžiamas aukščiausios instancijos Europos Teisingumo Teismui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)