Gamintoja paprašė transporto priemonių savininkų nelaikyti automobilių garažuose ir statyti juos toliau nuo pastatų, nes automobilių varikliai gali užsidegti net tuomet, kai yra išjungti.

Atšaukimas apima tam tikrus sedanus „Optima“, pagamintus nuo 2013 iki 2015 metų, bei visureigius „Sorento“, pagamintus nuo 2014 ir 2015 metų.

Tos pačios transporto priemonės buvo atšauktos ir praėjusiais metais dėl problemos, susijusios su galimu stabdžių skysčio nuotėkiu į valdymo kompiuterį, galėjusio sukelti trumpąjį jungimą.

Šį kartą prekiautojai sumontuos naujus saugiklius, apžiūrės kompiuterius ir, prireikus, juos pakeis.

Nuo liepos 2 dienos transporto priemonių savininkai gaus atitinkamus pranešimus.

JAV saugos reguliuotojų antradienį paskelbtuose dokumentuose teigiama, kad naujieji saugikliai sumažins gaisro galimybę.

„Kia“ dokumentuose teigia, kad gavo klientų skundų dėl šešių gaisrų „Optima“ ir dviejų gaisrų „Sorento“ modelių automobiliuose, susijusių su „išsilydžiusia izoliacija“.

Vienas prekiautojas pranešė, kad defektas nustatytas modelio „Optima“ automobilyje, kuris jau buvo atšauktas ir remontuotas.

Pranešime nebuvo pateikta informacijos apie sužeidimus ar avarijas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)