„PKP Cargo“ per Varšuvos vertybinių popierių biržą pranešė Lenkijos Konkurencijos tarybos leidimą gavusi balandžio pabaigoje.

Lietuvos geležinkeliai“ informavo BNS, kad įvertinus Lenkijos institucijos išvadą bus sprendžiama, ar reikalingi ir kitų šalių konkurenciją prižiūrinčių institucijų leidimai.

„LTG Cargo“ vadovas Egidijus Lazauskas teigia, kad Lenkijos leidimas yra vienas iš pasiruošimo etapų bendros įmonės veiklai.

„Ruošiamės veiklai Lenkijoje ir dar šiemet pradėsime intemodalinius pervežimus“, – BNS komentavo E. Lazauskas.

„PKP Cargo“ ir „LTG Cargo“ dėl bendros įmonės Lenkijoje steigimo sutarė pernai, ji šalyje užsiims intermodaliniais krovinių vežimais. Pasak „LTG Cargo“, taip siekiama sustiprinti logistikos grandines ir pagerinti didelių krovinių mobilumą tarp Lietuvos ir Lenkijos.

Planuojama, kad plėtra į Lenkiją taip pat leis diversifikuoti „LTG Cargo“ veiklos rizikas, didinti krovinių srautą ir pasiekti strategijoje užsibrėžtą tikslą – 65-70 mln. tonų krovinių per metus.

„Lietuvos geležinkelių“ ir Susisiekimo ministerijos atstovai sako taip pat matantys potencialo plėtrai Ukrainos rinkoje bei dairosi į Turkiją, kur keliamas tikslas perimti dalį krovinių srauto iš Turkijos į Skandinaviją.

Apie tai, kad kilus rizikai prarasti rusiškų ir baltarusiškų krovinių, pradėta žvalgytis į Turkiją ir Ukrainą, praėjusią savaitę kalbėjo ir Klaipėdos uosto vadovas Algis Latakas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)