Valstybės apsaugos sienos tarnybos (VSAT) atstovo Giedriaus Mišučio teigimu, pareigūnų pasienio punktuose yra pakankamai, o situacija penktadienį nėra išskirtinė.

„Ryte buvo galima suskaičiuoti 1140 automobilių eilėse, o dabar 1010. Tai čia kažko labai ypatingo, palyginti su paskutinėmis dienomis ir tuo visu laikotarpiu paskutinių dviejų-trijų savaičių, tai apie tokius skaičius ir sukasi“, – BNS sakė G. Mišutis.

„VSAT atžvilgiu tikrai nėra, kad trūktų žmonių, yra užtektinai pareigūnų ir ta patikra tikrai vykdoma, galėtų net daugiau patikrinti, jeigu leistų techninės punkto galimybės, ir aišku, patikra pasieniečių yra keturis kartus trumpesnė nei muitininkų, galbūt jie turi omeny mūsų kolegas“, – pridūrė jis.

Muitinės departamento atstovas Vitas Volungevičius BNS taip pat tvirtino, kad situacija penktadienį yra įprasta.

Jis priminė, jog šiuo metu Medininkų kelio poste vyksta rekonstrukcija, todėl susiaurinti pravažiavimai, o išvykstantys vilkikai praleidžiami per lengvųjų automobilių eismo juostą.

V. Volungevičiaus teigimu, dėl galimo pralaidumo sumažėjimo vairuotojams siūloma pagal galimybes rinktis kitus kelio postus.

„Medininkuose tik viena eile išvyksta transporto priemonės iš Lietuvos ir tikrinimą pasienio tarnybos atlieka tik vienoje lengvųjų transporto priemonių eilėje, kituose postuose situacija vyksta įprastu režimu“, – BNS sakė V. Volungevičius.

Anot jo, eilės yra mažesnės, nei skelbia „Linava“, kuri priskaičiuoja ir palaukimo aikštelėje esančius vilkikus.

„Tos krovininės transporto priemonės, kurios laukia palaukimo aikštelėje, jos nėra tos, kurios nori greičiau važiuoti per sieną, ten vairuotojai ilsisi, nes jie pagal darbo režimą po tam tikro laiko privalo pailsėti“, – sakė muitinės atstovas.

VSAT 14 val. duomenimis, Medininkų pasienio punkte į Lietuvą įvažiuoti laukė 320, Lavoriškių – 260, Šalčininkų – 290, o Raigardo poste – 140. Tuo metu iš Lietuvos išvažiuoti Medininkų palaukimo aikštelėje laukė 360, Lavoriškių punkte – 40 vilkikų, Šalčininkų – 14, o Raigardo poste eilių nebuvo.

„Linava“ skelbė, jog pasienyje yra įstrigę 1456 vilkikai, iš kurių 1040 Baltarusijos, o 416 – Lietuvos pusėje.

„Šįkart eilės formuojasi ne dėl sugedusių IT sistemų, bet dėl atsakingų žmonių trūkumo pasienio postuose, kurie turėtų tikrinti išvykstančias ir atvykstančias transporto priemones. Kai kurie vairuotojai pasienyje įstrigę jau savaitę, ypač sudėtinga situacija Medininkų ir Lavoriškių kontrolės punktuose“, – rašoma pranešime.

Pastarąjį kartą eilės pasienyje buvo susidariusios dėl sutrikusių muitinės sistemų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)