Kitaip tariant, Lietuvos pasienyje atlikus reikiamas procedūras, vilkikų vairuotojai įstrigtų Baltarusijos pusėje atidaromuose punktuose, kurie dar nėra pasirengę pilnai startui. Tokiais atvejais tektų vairuotojams apsisukti ir grįžti ar įstrigus laukti.

Būtent todėl Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ prašo vežėjų neskubėti siųsti transporto per Tverečiaus naujai atidaromą kontrolės punktą. Visi šie punktai buvo uždaryti dar pernai kovą, prasidėjus pandemijai.

Asociacijos prezidento Romo Austinsko teigimu, šis Vyriausybės sprendimas, kurį ji priėmė atsižvelgdama į Susisiekimo ministerijos siūlymus, yra labai svarbus mūsų šalies vežėjams, nuolat keliaujantiems per pasienį.

„Tai ypač aktualu pastaruoju metu, siekiant išvengti tokių situacijų, kai sugedus Muitinės departamento IT sistemoms buvo susiformavusios vilkikų eilės Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje, kurios sklaidėsi beveik dvi savaites. Dėkojame Vyriausybei ir Susisiekimo ministerijai, kad įsiklausė į vežėjų pasiūlymus ir priėmė sprendimus, kurie leis sumažinti eiles pasienyje. Tik kol kas prašome vežėjus ir vairuotojus sekti informaciją ir neskubėti vykti per Tverečiaus kontrolės punktą, kol nebus paskelbta, kad jis jau veikia“, – sako R. Austinskas.

Per Papelekio (Švenčionių r.) – Lentupio punktą galės vykti tik didelių gabaritų ir sunkiasvorius krovinius gabenančios krovininės transporto priemonės. Čia galės būti vežami 5,6 m. pločio ir neribojamo aukščio kroviniai, turintys Lietuvos automobilių kelių direkcijos leidimus.

Per Tverečiaus (Ignalinos r.) – Vidžių punktą sieną galės kirsti ir tuščios krovininės transporto priemonės. Tai padės sumažinti srautą per šiuo metu rekonstruojamą Medininkų punktą.

Šumsko (Vilniaus r.) – Lošos punktas yra tame pačiame kelių tinkle kaip Medininkų, todėl jo darbo atnaujinimas, tikimasi, sumažins lengvųjų automobilių srautus per šį rekonstruojamą punktą.

Asociacija „Linava“ primena, kad nuo pernai, šaliai pradėjus kovoti su koronaviruso (COVID-19) pandemija, Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje sumažėjo sausumos kontrolės punktų. Iki šiol čia veikia Raigardo, Šalčininkų, Lavoriškių ir Medininkų kontrolės punktai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)