„Kovo pabaigoje prasidėjęs aviacinės vasaros sezonas leidžia tikėtis didėjančių skrydžių srautų. Vis dėlto esame priklausomi nuo tranzitu skrendančių aviakompanijų ir jų skrydžių planavimo, kuris savo ruožtu remiasi į orų prognozes išvykimo ir atvykimo oro uostuose, orus maršrutuose ir kitus veiksnius“, – pranešime sako „Oro navigacija“ laikinoji generalinė direktorė Redvita Četkauskienė.

Pirmą šių metų ketvirtį tranzitinių skrydžių per Lietuvą skaičius mažėjo 48 proc. ir siekė 19,1 tūkst. skrydžių. Tranzito rinkoje šį ketvirtį lyderiavo aviakompanijos „Aeroflot“ (1,4 tūkst. skrydžių), „Rossiya Airlines“ (901 skrydis), ir „Ural Airlines“ (878 skrydžiai).

Sausio-kovo mėnesiais populiariausios skrydžių kryptys buvo Sankt Peterburgas–Kaliningradas, Kaliningradas–Maskva (Domodedovo oro uostas) ir Seulas–Frankfurtas.

Šį ketvirtį terminalinių skrydžių rinkoje lyderių ketvertuką sudaro aviakompanijos „Airbaltic“ (453 skrydžiai), „LOT“ (369 skrydžiai), „Wizzair“ (320 skrydžių) ir „Ryanair“ (261 skrydis).

Populiariausios ketvirčio kryptys buvo iš Vilniaus į Rygą (aptarnauti 165 skrydžiai), į Minską (153 skrydžiai) ir į Londoną (138 skrydžiai).

Pirmą ketvirtį lėktuvai daugiausiai kilo ir leidosi Vilniaus oro uoste (čia skrydžių vadovai aptarnavo 3 tūkst. orlaivių, arba 67 proc. mažiau nei pernai metais tuo pačiu metu. Kauno oro uoste aptarnauta 815 lėktuvų (61 proc. mažiau nei pernai), Palangos oro uoste - 184 lėktuvai (79 proc. mažiau nei pernai), o Šiauliuose – 555 (6 proc. mažiau nei pernai).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)