Iš viso sausio–kovo mėnesiais didžiausioje Europos automobilių rinkoje buvo užregistruoti 656 452 nauji automobiliai – 6,4 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2020 metais ir maždaug 25 proc. mažiau nei 2019 metais, pranešė federalinė automobilių transporto agentūra KBA.

„Pirmasis 2021 metų ketvirtis buvo menkesnis 16 proc.“, palyginti su 10 metų vidurkiu, sakoma automobilių importuotojų federacijos VDIK pranešime.

„Nuo to laiko, kai pradėti rinkti duomenys, tai buvo blogiausias pirmasis metų ketvirtis“, – priduriama jame.

Palyginti su 2020 metų kovo mėnesiu, kai prasidėjusi COVID-19 pandemija sukėlė istorinį naujų automobilių pardavimų kritimą, siekiantį 37,7 proc., registracijų skaičius praeitą mėnesį išaugo 35,9 proc. iki 292 349, tačiau vis tiek buvo 15 proc. mažesnis nei prieš krizę.

„Kovo mėnesio augimas egzistuoja tik popieriuje“, – pripažino VDIK prezidentas Reinhardas Zirpelis.

„Nuo metų pradžios susidūrėme su itin silpna rinka“, – pridūrė jis.

R. Zirpelis teigė, kad automobilių pramonė, kuri yra svarbiausias Vokietijos ekonomikos sektorius, „visiškai nesitikėjo, kad pirmasis 2021 metų ketvirtis bus dar blogesnis nei jau ir taip itin blogas tas pats laikotarpis praėjusiais metais“.

VDA duomenimis, kovo mėnesį gamyba šalyje išaugo 29 proc., palyginti su ankstesniu mėnesiu, iki 373 900 vienetų. Pirmąjį ketvirtį automobilių gamyba sumenko 8 procentais.

Tuo tarpu eksportas pirmąjį ketvirtį taip pat susitraukė 9 proc., palyginti su tuo pačiu 2020 metų laikotarpiu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)