Tarnybos atstovas Giedrius Mišutis teigia, kad antradienio rytą į Lietuvą įvažiuoti laukė 810 vilkikų, iš jų 300 – Medininkuose, 140 – Lavoriškėse, 220 – Šalčininkų, 150 – Raigardo punktuose. Prie sienos laukiančių vilkikų per parą sumažėjo apie 40.

Tuo metu įvažiuoti į Baltarusiją apie 40 vilkikų eilė yra tik Medininkų punkte. Vienas vilkikas laukia apie dvi valandas.

„Nei Lavoriškių, nei Šalčininkų, nei Raigardo punkte 9 valandą nelaukė nė vienas vilkikas ir sieną vilkikų vairuotojai praktiškai kirsdavo iš karto“, – BNS sakė G. Mišutis.

„Iš Lietuvos apskritai retas atvejis, kad trijuose punktuose nebūtų eilės. O dvi valandos Medininkuose yra labai nedaug, čia jau yra išskirtinis dalykas“, – pabrėžė VSAT atstovas.

Pasak jo, srautas važiuojant iš Baltarusijos į Lietuvą yra didesnis, todėl ir įvažiavimas sudėtingesnis nei iš Lietuvos į Baltarusiją.

Eilės pasienyje susidarė dėl kovo pabaigoje sutrikusių muitinės sistemų. Jos atkurtos balandžio 2 dieną ir veikia įprastu režimu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)