Pasak tarnybos atstovo Roko Pukinsko, antradienio 9 val. duomenimis, Medininkų kontrolės punkte į Lietuvą iš Baltarusijos įvažiuoti laukė apie 400 vilkikų, Lavoriškių punkte – 615, Šalčininkų – 420, o Raigardo – 220 vilkikų.

„Medininkuose eilės mažėja, Lavoriškėse lyg ir toks nusistovėjęs srautas, bet yra daug niuansų, kaip vežėjai pasirenka kelius, kaip jiems paskirto maršrutus“, – BNS sakė R. Pukinskas.

Išvažiuoti iš Lietuvos į Baltarusiją Medininkų aikštelėje yra 190 vilkikų, Šalčininkų – 100, Lavoriškių punkte eilėje laukia 40, o Raigardo punktuose eilių nėra.

Muitinės departamento komunikacijos vadovas Vitas Volungevičius pirmadienį BNS sakė, jog eilių turėtų nelikti iki trečiadienio.

Muitinės departamentas praėjusį šeštadienį atstatė nuo antradienio sutrikusią Nacionalinės tranzito kontrolės sistemą – deklaracijos iš vilkikų jau priimamos elektroniniu būdu. Kol kas sistema veikia bandomuoju režimu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)