Šis užsakymas, kuriuo „Southwest Airlines“ taip pat gali vėliau užsisakyti dar 155 tokio pat tipo orlaivius, yra didžiausias nuo 2020 m. pabaigos, kai reguliuotojai vėl leido vykdyti „Boeing 737 Max“ skrydžius, uždraustus nuo 2019 m. kovo, po katastrofų Etiopijoje ir Indonezijoje.

Bazinėmis kainomis, „Southwest“ užsakymas yra vertas 12,5 mlrd. dolerių, tačiau oro linijos įprastai sulaukia nuolaidų už didelius lėktuvų užsakymus. „Boeing“ teigimu, iki 2031-ųjų bendrovė „Southwest“ oro linijoms bus pagaminusi iš viso daugiau nei 600 naujų „Boeing 737 Max“ orlaivių.

„Southwest Airlines“ ilgą laiką yra oro linijų sektoriaus lyderė, o šis užsakymas yra tvirtas pasitikėjimo komerciniais skrydžiais balsas“, – teigė „Boeing“ komercinio padalinio vadovas Stanas Dealas.

„Vakcinų skirstymui spartėjant, žmonės sugrįžta į padanges ir didina viltis mūsų sektoriui visiškai atsigauti ir atkurti augimą“, – tikino jis.

Manoma, kad pirmiausia po pandemijos atsigaus šalių vidaus ir poilsinės kelionės, kurioms puikiai tinka tokie orlaiviai, kaip „Boeing 737 Max“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)