Paspirtukų dvigubės, plečiamos jų palikimo zonos

Pernai „Bolt“ paspirtukai šalies miestų gatvėse riedėjo kaip niekad ilgai – Vilniuje pradėjus sezoną pirmojo karantino pradžioje, o kituose didmiesčiuose – balandį, elektriniai paspirtukai „pailsėti“ išvežti tik gruodžio pabaigoje. Šį pavasarį sezoną nuspręsta dar paankstinti.

„Jau pernai atrodė, kad sezonas ankstyvas, bet šiemet norėjome jį pradėti dar anksčiau, nes paspirtukas yra ypač geras sprendimas pandemijos laikotarpiu, kai keliaujant išvengiama artimo kontakto su nepažįstamaisiais.

Į Vilniaus gatves paspirtukai grįžo vos prasidėjus kalendoriniam pavasariui – kovo 1–ąją. Netrukus sulaukėme klientų klausimų, kada ši transporto priemonė vėl bus prieinama kituose miestuose. Prognozuojant vis pavasariškesnį orą, nusprendėme nedelsiant atliepti klientų poreikius“, – sako Elektrinių paspirtukų plėtros vadovas Baltijos šalyse Eimantas Balta.

Kovo 16-ąją „Bolt“ paspirtukai grįžo į gatves Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. „Bolt“ elektrinių paspirtukų plėtros vadovas Baltijos šalyse pastebi, kad paspirtukų poreikis miestuose pastaraisiais metais sparčiai auga. Todėl šį sezoną bus eksploatuojama bent dvigubai daugiau paspirtukų nei pernai. Taip pat plečiamos paspirtukų palikimo zonos.

„Stebime nuolat augantį paspirtukų poreikį ir besiformuojančius naujus gyventojų įpročius. Todėl šį sezoną esame ne tik nusimatę didinti tvarių transporto priemonių gatvėse skaičių, bet ir plėtrą Lietuvoje. Tikimės, kad šiemet elektriniais paspirtukais bus galima riedėti dar bent dviejuose naujuose šalies miestuose“, – apie planus pasakoja E. Balta.

Paspirtukai Alytuje – anksčiau, nei planuota

Pradėti elektrinių paspirtukų nuomą Alytuje „Bolt“ planavo balandį. „Bolt“ platforma elektrinių paspirtukų paslaugą Alytuje pradeda teikti nuo šiandien, kovo 26 dienos – į miesto gatves išriedės apie 100 paspirtukų, o vėliau, esant poreikiui, šis skaičius bus didinamas. Elektrinių paspirtukų plėtros vadovas Baltijos šalyse Eimantas Balta tiki, kad tvarų judėjimą alytiškiai pamėgs taip, kaip ir gyventojai kituose miestuose.

„Kaip rodo mūsų patirtis pernai startavus Šiauliuose ir Panevėžyje, pradžioje gyventojai paspirtukus naudoja kaip pramogą, o galiausiai juos ima rinktis kelionėms į namus ir darbą. Tikime, kad ši paslauga taip pat sėkmingai prigis ir Alytuje, o inovatyvus kelionės būdas sėkmingai įsilies į tvaraus judėjimo mieste grandinę, kai paspirtuku renkamasi nuo namų greitai pasiekti autobusą, o nuo jo – galutinį kelionės tikslą“, – pabrėžia E. Balta.

Alytaus miesto savivaldybė, kartu su „Bolt“, nusprendė paslaugos starto proga gyventojams tris savaites nuo paslaugos pradžios netaikyti paspirtuko atrakinimo mokesčio (vėliau paslauga kainuos 30 centų). Alytuje pirmąsias penkias minutes kelionės įkainis bus 22 centai už minutę, o po 5 minučių kelionės minutės kaina bus dvigubai pigesnė – 11 centų.

Paspirtukai primins apie saugumą

Elektrinių paspirtukų naudotojams ar planuojantiems juos išbandyti „Bolt“ primena laikytis Kelių eismo taisyklių. Šia transporto priemone galima naudotis tik po vieną, patariama dėvėti šalmą, esant galimybei važiuoti dviračių taku bei manevruoti, saugant save ir aplinkinius.

Pernai Vilniuje buvo išbandyta nauja funkcija, kai apie saugios kelionės principus primindavo „kalbantis“ paspirtukas. Šį sezoną tokia funkcija įdiegta „Bolt“ paspirtukuose visoje Lietuvoje.

„Nuo šiol visi mūsų paspirtukai „kalba“. Klientui naudojant transporto priemonę, ji lietuvių arba anglų kalba informuoja vengti susibūrimo vietų, primena saugoti save bei kitus, taip pat praneša, jei įvažiuojama į riboto greičio zoną ar senka baterija. Baigus kelionę paspirtukas primena ir svarbią koronaviruso prevencijos taisyklę – dezinfekuoti rankas“, – sako E. Balta.

„Bolt“ taip pat akcentuoja, kad tvarią transporto priemonę svarbu palikti ne tik tam skirtose miesto zonose, bet ir pastatytą tvarkingai, patrauktą nuo tako taip, kad netrukdytų kitiems eismo dalyviams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)