Oro linijų generalinis direktorius Michaelas O'Leary'is sakė, kad vežėja tikisi liepos, rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais dirbti 80 proc. įprasto pajėgumo.

„Šeimos keliaus iš ir į JK, iš ir į Europą per vasaros atostogas, kurių nusipelnė po itin įtemptų pastarųjų 12 mėnesių, keliaus į Europos paplūdimius“, – per virtualią spaudos konferenciją sakė M. O'Leary'is.

„Man malonu pranešti, kad JK pradėjus švelninti ribojimus, pastebėjome rezervacijų skaičiaus augimą“, – pridūrė jis.

Oro linijos pareiškė optimizmą nepaisant to, kad kai kurios Europos šalys grįžta prie karantinų, įskaitant Prancūziją ir Vokietiją, kur pranešama apie vėl kylančius infekcijų skaičius.

M. O'Leary'is pažymėjo, kad vis dar esama „daugybės neapibrėžtumo“, susijusio su kelionių paklausa balandžio, gegužės ir birželio mėnesiais, kuriais prognozuojama pusė įprastų orlaivių skrydžių.
Tačiau jis pareiškė vilčių, kad Europos atostogų skrydžių paklausa atsigaus, kai daugiau šalių įgyvendins sparčią vakcinacijos kampaniją kaip Jungtinėje Karalystėje.

„Labai tikėtina, kad kai europiečiai pasieks JK vakcinacijos kampanijos sėkmę, pastebėsime paklausos augimą“, – teigė M. O'Leary'is.

Kalbėdamas apie JK, didžiausią „Ryanair“ rinką, JK transporto ministras Grantas Shappsas sakė, kad „dar pernelyg anksti vertinti“, kada bus įmanoma atnaujinti keliones į užsienį.

Pagal premjero Boriso Johnsono Anglijoje įvestų apribojimų švelninimo planą, sugrįžimas prie tarptautinių kelionių oro transportu nenumatomas bent iki gegužės 17 d.

„Ryanair“ tuo metu pranešė apie per savo finansinius metus iki kovo patirtą rekordinę beveik 1 mlrd. eurų grynųjų nuostolių sumą, pandemijai smarkiai sumažinus turizmo paklausą.
Tačiau M. O'Leary'is teigė, kad bendrovė išlieka geros formos, sumažinus darbo vietų skaičių ir išlaidas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)