Asociacijos „Linava“ prezidento Romo Austinsko teigimu, jau antra para per Lietuvos ir Baltarusijos pasienį negali pravažiuoti nei Lietuvos, nei užsienio šalių vežėjai, kadangi tiek laiko neveikia Muitinės departamento administruojamos sistemos.

Į šias sistemas tarpininkai turi sukelti informaciją apie išvykstančias ir atvykstančias transporto priemones su kroviniais arba be jų, bet to negali padaryti, nes jos neveikia. Asociacija „Linava“ teigia jau antra para besikalbanti su Muitinės departamentu ir atsakingais pareigūnais, bet kol kas pataisyti serverių nepavyksta.

Asociacijos „Linava“ prezidiumo narys, ryšių su užsienio šalimis komiteto pirmininkas Olegas Tarasovas tvirtina, kad atvykus į muitinę negalima dokumentų įforminti normaliu režimu.

„Galime teikti tik popierines deklaracijas. Viskas vyksta 20 kartų lėčiau ir dėl to susidaro didelės eilės. Dėl to vežėjai patiria nuostolius. Viena para prastovos vilkikui kainuoja 300 eurų“, – sako O. Tarasovas.

Jo teigimu, trukdžių būna dažnai – pasitaiko, kad muitinės sistema nefunkcionuoja kelias valandas, bet ne tokį ilgą laiką.

„Būna, gali vykti importas ar eksportas, bet ne tranzitas. Pasitaiko ir atvirkščiai. Trukdžių būna naktį. Bet kad tiek laiko būtų paralyžiuota sistema – nepamename“, – teigė O. Tarasovas.

Jau antra para neveikia Muitinės deklaracijų apdorojimo sistema (MDAS), Nacionalinė tranzito kontrolės sistema (NTKS), Duomenų apie Lietuvos Respublikos prekybos srautus su Europos Sąjungos (ES) šalimis narėmis surinkimo ir apdorojimo sistema (IDAIS). Muitinė praneša, kad ją planuojama atkurti iki trečiadienio 17 val.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)