„Lietuvos geležinkelių“ keleivių vežimo bendrovės „LTG Link“ komunikacijos departamento atstovė Rūta Atroškaitė Eltai teigė, kad dalis traukinių reisų, kurie, paskelbus judėjimo tarp savivaldybių ribojimus, buvo nutraukti, yra laipsniškai atkuriami.

„Per visą antrojo karantino laikotarpį, skaičiuojant nuo gruodžio vidurio iki dabar, darėme tam tikrų reisų korekcijų: iš pradžių juos mažinome, tačiau, stebėdami keleivių srautą, vieną kitą reisą atkurdavome. Tai darėme dėl to, kad per visą šį laikotarpį, nuo gruodžio iki dabar, iš esmės buvo šiokių tokių atlaisvinimų. Priklausomai nuo to, keitėsi ir keleivių srautai“, – sakė ji.

Anot R. Atroškaitės, keleivių srautas per pastaruosius mėnesius paaugo apie 25 proc. punktus.

„Jei kalbame apie Kalėdų laikotarpį, kai tik buvo įvestas judėjimo ribojimas, keleivių srautas buvo mažesnis apie 80 proc. (...) Dabar, atsiradus šiokiems tokiems atlaisvinimams, jis svyruoja kažkur apie 55 proc., lyginant su pernai atitinkamu laikotarpiu“, – kalbėjo ji.

R. Atroškaitė pažymėjo, kad sprendimai dėl konkrečių traukinių reisų atkūrimų yra priimami, atsižvelgiant į keleivių srautų pokyčius, tad, kovo 15 dieną baigus galioti judėjimo tarp savivaldybių ribojimui, kol kas didesnių pokyčių neplanuojama.

„Viskas priklausys nuo to, kiek žmonės keliaus“, – pridūrė ji.

„LTG Link“ atstovė taip pat pažymėjo, kad pastebima, jog šalies gyventojai atsakingai žvelgia į karantino ribojimus.

„Iš tiesų žmonės elgiasi pakankamai atsakingai: kaip minėta, šiuo metu keliauja apie 55 proc. mažiau keleivių nei pernai. Dar matome, kad darbo dienomis traukiniais keliaujama dažniau, keleivių srautai tuomet didesni nei savaitgalį. Skaičiai parodo, kad žmonės labiau keliauja dėl būtinųjų dalykų ir tai atsispindi, kad visuomenė dar nėra taip smarkiai atsipalaidavusi“, – tikino ji.

„Kautra” atnaujina dalį tarpmiestinio susisiekimo reisų

Tuo metu tarpmiestinių keleivių vežėja „Kautra” praneša nuo kovo 4 dienos iš viso atnaujinanti 12 papildomų reisų tarp Kauno, Alytaus, Vilniaus, Druskininkų, Šilalės bei Vištyčio.

„Atėjo kalendorinis pavasaris, artėja Velykų šventė, girdime keleivių lūkesčius, kad tam tikrose savivaldybėse autobusai važiuodavo per retai, susisiekimas nebuvo patogus. Kiti keleiviai dėl svarbių priežasčių turi pasiekti tam tikras vietas Lietuvoje. Priėmėme sprendimą šia maža apimtimi atkurti dalį susisiekimo tinklo, kuris iki šiol buvo stipriai sumažintas”, – pranešime teigė „Kautros” generalinis vadovas Linas Skardžiukas.

Įmonės vadovo teigimu, yra atliekami maži žingsniai platesnio maršrutų tinklo atkūrimo link. Visas šis procesas tiesiogiai priklausys nuo karantino masto ir ribojimų apimties, dėl to prognozuoti platesnį reisų atnaujinimą kol kas sudėtinga.

Palyginti su laikotarpiu nuo karantino pradžios, įmonė šiuo metu yra atnaujinusi virš 40 proc. tarpmiestinio susisiekimo reisų. Tai yra didžiausias skaičius tarp visų tarpmiestinio susisiekimo vežėjų Lietuvoje šiuo metu.

ELTA primena, kad visuotinis karantinas Lietuvoje įvestas nuo lapkričio 7 d. Naujoji Vyriausybė, atsižvelgdama į ekspertų rekomendacijas, gruodžio 13 d. priėmė sprendimą karantiną sugriežtinti.
Sugriežtintas karantinas šalyje paskelbtas iki kovo 31 d.

Tuo metu judėjimo tarp savivaldybių ribojimai, išskyrus judėjimą tarp Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus „žiedinių“ savivaldybių, pratęsti iki kovo 15 dienos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)