Iki vėlyvo pirmadienio rezervacijų skaičius buvo išaugęs 337 proc., palyginti su praėjusia savaite, po JK premjero B. Johnsono pranešimo apie apribojimų švelninimo gaires sakė „EasyJet“.

Išaugo ir bendrovės akcijų kaina, ji Londono vertybinių popierių biržoje buvo padidėjusi 5 proc. Tačiau brango ir kitų bendrovės konkurentų Europoje akcijos.

B. Johnsono keturių žingsnių koronaviruso apribojimų švelninimo planas taip pat įžiebė vilčių, kad apribojimai bus atlaisvinti ir kitur Europoje.

„Ministras pirmininkas suteikė labai reikalingą pasitikėjimo paskatą daugumai mūsų klientų JK, kadangi skrydžių paklausa išaugo 337 proc., o atostogų – jau 630 proc., palyginti su praėjusia savaite“, – sakoma „EasyJet“ generalinio direktoriaus Johano Lundgreno pranešime.

Nors „EasyJet“ akcijos patyrė nemažą prieaugį, išaugo ir kitų didžiųjų Europos oro linijų akcijų kainos, pavyzdžiui, „Ryanair“ akcijų kaina augo 1,9 proc.

British Airways“ valdančios bendrovės IAG, taip pat kontroliuojančios tokias oro linijas, kaip Airijos vežėją „Aer Lingus“ ir Ispanijos „Iberia“, akcijų kaina paaugo 1 proc.

Euro zonoje „Air France-KLM“ akcijos išaugo 3,9 proc., o Vokietijos milžinės „Lufthansa“ akcijos brango 1,1 proc.

„Oro linijų akcijos išaugo dėl vilčių, kad vasaros sezonas galimai buvo išgelbėtas“, – sakė tinklalapio markets.com analitikas Neilas Wilsonas. Tačiau jis pažymėjo, kad „tarptautinis turizmas išliks problemiškas, jį dar gali paveikti apribojimai, saviizoliacija ir testavimas.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)