Vasario pradžioje skrydis iš Vilniaus į Rygą kainavo 212 Eur

Delfi skaitytojas Tomas pastebėjo Latvijos oro linijų „airBaltic“ vasarį taikomą itin aukštą bilietų iš Vilniaus į Rygą kainodarą.

„Aviakompanija „airBaltic“ skrydžiams iš Vilniaus į Rygą vasario mėnesį pradėjo taikyti nelabai adekvačią rinkai kelionės kainų politiką – pigiausio bilieto vertė skrydžiui iš Lietuvos į Latviją yra 212 Eur.

Tiek reikia sumokėti, kad oro transportu pasiektum Rygą paskutinėmis sausio dienomis ir visą vasario mėnesį, bet kovo 1 dienos kelionei bilietą galima įsigyti už 39 Eur“, – pažymi jis.

Skaitytojas svarsto, kad galbūt tokiu būdu oro bendrovė, pasinaudodama monopolinėmis sąlygomis skrydžiams tarp Vilniaus ir Rygos, bando gauti didesnio pelno arba Vilniaus oro uostas drastiškai padidino savo įkainius.

Kaip nurodoma „airBaltic“ oficialioje interneto svetainėje, šiuo metu bilieto kaina iš Vilniaus į Rygą kainuoja 126 Eur, į abi puses – 224 Eur. Prieš kelias dienas kainos buvo gerokai didesnės: į vieną pusę – 212 Eur, į abi puses – 366 Eur. Tuo metu kovą bilieto kaina į vieną pusę – jau tik 39 Eur.

Bilietų kainos pabrango iki 4 kartų

Vis dėlto vasarį kelis kartus pabrango ne tik lėktuvo bilietas iš Vilniaus į Rygą, bet ir į kitus Europos miestus.

Štai skrydžio Vilnius–Amsterdamas bilieto kaina šiuo metu ir visą vasario mėn. siekia 195 Eur į vieną pusę, į abi – 267 Eur, o kovą bilieto kaina nesiekia 100 Eur į vieną pusę.

Vilnius–Barselona bilieto kaina – 325 Eur į vieną pusę, į abi – 468 Eur. Po mėnesio bilietas atpigs 3 kartus: į abi puses – 154 Eur, į vieną – 84 Eur.

Įdomu, kad Vilnius–Berlynas vasarį skrydžio kaina į vieną pusę ar abi beveik nesiskiria: atitinkamai 200 Eur ir 211 Eur. Kovą – 49 Eur ir 90 Eur.

Į Atėnus šiuo metu galima nuskristi ir sugrįžti už 760 Eur, kovą – 395 Eur, o balandį – 196 Eur.
Iš Vilniaus į Dubliną ir atgal vasarį skrydžio kaina siekia 463 Eur, kovą 4 kartus mažiau – 112 Eur. Į vieną pusę šiuo metu nuskirsti kainuoja 407 Eur, o kovą – 97 Eur.

Vilnius–Londonas (Gatwiko oro uostas) bilieto kaina į abi puses – 246 Eur, į vieną – 168 Eur, Kovą atitinkamai 119 ir 76 Eur.

Į Bergeną (Norvegija) ir atgal į Vilnių šiuo metu skrydis kainuoja 470 Eur, kovą – 258 Eur. Į vieną pusę vasarį – 325 Eur, o kovą 128 Eur.

Vilnius–Kijevas – tikriausiai vienintelė kryptis, kuria bilieto kaina vasarį ir kitais mėnesiais – tokia pati: 69 Eur į abi puses, 39 Eur į vieną.

„airBaltic“ pakoregavo kainas dėl sumažėjusios keliautojų paklausos

„airBaltic“ atstovai pakomentavo priežastis, kodėl skrydžių bilietų kainos vasarį taip drastiškai pabrango.

„Siūlomoms kainoms įtakos turi įvairios priežastys. Trys pagrindinės – skrydžio išlaidos, rinkos konkurencijos sąlygos ir keleivių paklausa. Labai svarbu pažymėti, kad kiekvieno maršruto kainų struktūra gali būti nuo 20 iki 30 skirtingų kainų kategorijų.

„airBaltic“ neseniai pristatė naują, laikiną vasario mėnesio kainų struktūrą. Dėl to, kad poilsinės kelionės daugumoje Europos vietų – ribojamos, pakoregavome kainas, atsižvelgdami į esamų keliautojų paklausą. Kai tik prasidės atsigauti laisvalaikio, poilsinių kelionių paklausa, „airBaltic“ planuoja nutraukti šią laikiną priemonę“, – rašoma bendrovės komentare.

Oro linijos taip pat pažymi, kad keleiviai iš anksto (iki metų) gali rezervuoti skrydžių bilietus į daugiau nei 70 vietų tinklą. Atliekant bilietų rezervaciją keleiviui esą visuomet siūloma geriausia tuo metu prieinama kaina.

Vasarą iš Vilniaus planuoja vykdyti skrydžius 11 krypčių

„airBaltic“ pernai gruodį paskelbė ateinančio vasaros sezono skrydžių tvarkaraštį, įsigaliojantį nuo šių metų kovo 28 d. Aviakompanija iš Vilniaus planuoja vykdyti skrydžius 11 krypčių ir pristatyti penkias naujas kelionių kryptis iš Rygos.

2021 m. „airBaltic“ keleiviams planuoja siūlyti tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Amsterdamą, Berlyną, Paryžių, Dubliną, Dubrovniką, Kijevą, Londoną, Miuncheną, Oslą ir Taliną, taip pat patogų susisiekimą per Rygą.

Kompanija planuoja pristatyti naujas kryptis iš Rygos į Mančesterį (Jungtinė Karalystė), Jekaterinburgą (Rusija), Jerevaną (Armėnija), o taip pat Bergeną ir Trondheimą (Norvegija).

Oro linijų bendrovė „airBaltic“ neseniai skelbė, kad praėjusiais metais iš Lietuvos į savo tinklą, jungiantį Europą, Skandinaviją, Rusiją, NVS ir Vidurinius Rytus, perskraidino 195 tūkst. keleivių. Tai yra 63 proc. mažiau nei užpernai, 2019-aisiais.

2020 m. Vilniuje „airBaltic“ padidino savo rinkos dalį nuo 9 iki 14 procentų, o visose trijose Baltijos šalyse iš viso perskraidino 1 340 000 keleivių bei atliko 22 300 skrydžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)