Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį daug kur pasnigs, pustys. Pūs stiprokas pietų, pietvakarių vėjas, pajūryje antroje nakties pusėje – šiaurės vakarų vėjas.

Žemiausia oro temperatūra nuo 2 iki 7 laipsnių šalčio, o šiaurės vakariniuose rajonuose vietomis iki 9 laipsnių šalčio.

Antradienio 16 valandos duomenimis, dėl prasidėjusio snygio ir pustymo sudėtingiausios eismo sąlygos yra Marijampolės, Kauno ir Kaišiadorių rajonuose. Čia pagrindinių kelių dangos šlapios, su pažliugusio sniego provėžomis.

Kitų šalies magistralinių kelių dangos daugiausia šlapios arba drėgnos, vietomis, daugiausia vidurio ir pietvakarių Lietuvoje, su šlapio sniego provėžomis.

Kupiškio, Trakų, Alytaus, Vilkaviškio, Jonavos, Kėdainių, Raseinių Kelmės Šiaulių Joniškio, Kretingos ir Šilutės rajonuose vietomis yra slidžių kelių ruožų. Krašto ir didesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai provėžoti, vietomis padengti šlapio ar prispausto sniego sluoksniu.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai yra su prispausto, vietomis puraus sniego sluoksniu, slidūs.

Slidžius kelių ruožus valo ir barsto „Kelių priežiūra“.

Beveik visoje šalyje snygis, vietomis pereinantis į stiprų snygį ar pūgą. Be kritulių tik rytų Lietuvoje.

Oro temperatūra siekia nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)