Kone visoje Lietuvos teritorijoje, išskyrus pajūrį, fiksuojamas snygis, o stipriausias jis Panevėžio rajone, kelių nurodomi greičio ribojimai Lietuvos automobilių kelių direkcijos svetainėje eismoinfo.lt

Ne visi keliai yra nuvalyti. Įspėjama, kad eismo sąlygas sunkina snygis, pūga ir plikledis ir vairuotojai turėtų būti budrūs.

„Dėl buvusio ir besitęsiančio snygio ir pūgos sudėtingos eismo sąlygos visoje Lietuvoje. Pagrindinių kelių dangos su šlapio ar pažliugusio sniego provėžomis, vietomis su prispausto arba puraus sniego sluoksniu iki 10-15 cm. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai su prispaustu sniegu, vietomis su puraus sniego sluoksniu iki 20 cm, slidūs. Slidžius kelių ruožus valo ir barsto AB „Kelių priežiūra“, tačiau vairuotojų prašome atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo“, – rašoma svetainėje.


AB „Kelių priežiūra“ Komunikacijos skyriaus vadovė Giedrė Čekavičienė pasidalijo, kad per pietus būklė keliuose išlieka labai sudėtinga

„Vis dar pūga ir snygis tęsiasi visoje Lietuvoje, tik Klaipėdos apskrityje sniegas pereina į lietų, dangos drėgnos. Mažesnio intensyvumo keliuose yra suspaustas sniegas. Iš tiesų oro sąlygos ir kelių būklė yra gana sudėtinga“

Netgi pagrindinėje kelių arterijoje Vilnius – Kaunas eismo sąlygos kelia iššūkių.

„Vakar pabaigę darbus mechanizmai nebuvo užgesinti, pasikeičia vairuotojai ir toliau važiuoja į darbus“, – kalba „Kelių priežiūros“ atstovė.

Kelininkai dirba visu pajėgumu – vien „Kelių priežiūra“ į kelius išsiuntusi 267 mechanizmus, tačiau taip pat keliuose dirba ir savivaldybių įstaigos.

Anot jos, kai kuriuose regionuose kelininkai negali padaryti nė pertraukų – valymo ir barstymo ciklas nuolat tęsiamas.

„Jei sustotų mechanizmai, greičiausiai keliai taptų nepravažiuojami“, – teigia G. Čekavičienė.

Taip atrodo kelias ties Druskininkais:

Kelias Vilnius – Kaunas ties Žiežmariais

„Sudėtingiausios sąlygos, aišku, yra mažiausio intensyvumo keliuose, vadinamuose 5 kelių priežiūros lygio. Tai miško keliukai, iš sodybų į sodybas, jie kol kas labai sunkiai pravažiuojami. Kai kur sniego danga siekia 20 centimetrų ir daugiau“, – sako G. Čekavičienė

Vilnių su Minsku jungiančiame plente kelio danga visa padengta sniegu.

Kelias Druskininkuose

Kelyje Vilnius–Lyda (ties Pyšna) eismas vyksta provėžomis sniege.

Plentas ties Medininkais

Be „Kelių priežiūros“, savus kelius prižiūri ir savivaldybės.

„Jie greičiausiai vadovaujasi savo priežiūros tam tikrais standartais, o mes dirbame valstybinės reikšmės keliuose ir vadovaujamės Lietuvos automobilių kelių direkcijos nustatytais normatyvais“, – paaiškina G. Čekavičienė.

Dauguma regioninių kelių užsnigti visiškai ir kartais sunku atskirti kelio važiuojamąją dalį. Kelias ties Girėnais:

Kelias ties Pyšna
Kelias ties Duobužiais, Molėtų r. visiškai padengtas sniegu:
Kelias Girėnuose
Kiek geresnė situacija Pajūryje, kur kelio danga yra tik drėgna.

„Klaipėdos apskrityje geresnė situacija“, – patvirtino G. Čekavičienė.

Pvz., Šilutės rajone keliai atrodo taip:

Kelias Duobužiuose
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)