Išimtys taikomos medicinos priemones ir prekes gabenantiems lėktuvams, taip pat ugniagesių skrydžiams. Sveikatos ekspertų ir Vidaus reikalų ministerijos atstovų institucija atskirais atvejais galės išduoti specialius leidimus skrydžiams „humanitariniais ir asmeniniais tikslais“.

Izraelyje aptikti naujos atmainos koronavirusai, kurie pirmiausiai buvo nustatyti Didžiojoje Britanijoje ir Pietų Afrikoje ir kurie laikomi daug labiau užkrečiami nei ligšiolinės sukėlėjo formos. Sveikatos ministerija, be to, sekmadienį pranešė, kad diagnozuotas infekcijos atvejis, kai Covid-19 sukėlė mutavęs virusas iš Los Andželo. Pacientas, užsikrėtęs šios formos virusu, infekavo keturis kitus žmones.

Izraelyje šiuo metu galioja trečias karantinas. Jis prieš kelias dienas pratęstas iki sausio pabaigos. Kartu šalyje vyksta plataus masto vakcinacijos kampanija. Šeštadienį pradėtas jaunuolių skiepijimas. Nuo vakcinacijos kampanijos pradžios prieš mėnesį, Sveikatos ministerijos duomenimis, pirmąją vakcinos nuo Covid-19 dozę gavo daugiau kaip 2,5 mln. gyventojų iš 9 mln. 900 000 paskiepyti ir antrą kartą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)