Sprendimo atleisti didelį darbuotojų skaičių ir sumažinti planuojamą skrydžių tvarkaraštį 25 proc. bendrovė ėmėsi po to, kai Otava pradėjo reikalauti iš atvykėlių neigiamų koronaviruso testų.

Priemonė buvo įvesta praeitą savaitę, kilus visuomenės pasipiktinimui, nes daugybė kanadiečių, įskaitant kelis aukštus vyriausybės pareigūnus, nepaiso rekomendacijų vengti nebūtinų kelionių.

Po priemonės įgyvendinimo „iš karto pastebėjome poveikį“ rezervacijoms, pranešime sakė „Air Canada“ viceprezidentė Lucie Guillemete.

Dėl to, pasak jos, bendrovė „priėmė sunkų, tačiau būtiną sprendimą dar labiau pakoreguoti mūsų tvarkaraštį ir racionalizuoti mūsų tarpvalstybinius, Karibų jūros ir vidaus maršrutus, kad šie geriau atspindėtų paklausą ir sumažėtų lėšų eikvojimas.“

Keletas federalinių pareigūnų, įskaitant Ontarijaus finansų ministrą, vienos ligoninės vadovą ir Albertos premjero personalo vadovą, buvo priversti palikti einamas pareigas paaiškėjus, kad šie savo Kalėdų atostogas praleido Karibuose, Havajuose ar kitose populiariose turistų vietose, kai tuo metu kai kuriose Kanados vietose galiojo karantino priemonės.

Tiek „Air Canada“, tiek pagrindinė jos vidaus rinkos konkurentė „Westjet“ nuo pandemijos pradžios atleido ar nemokamų atostogų išleido beveik pusę savo darbo jėgos, ar atitinkamai po 20 ir 8 tūkst. darbuotojų.

Abi oro linijos šiuo metu derasi su Otavos vyriausybe dėl gelbėjimo paketų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)