Anot nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidento Romo Austinsko, toks prašymas išsakytas per vežėjų susitikimą su premjere Ingrida Šimonyte.

Jo teigimu, nors dabartinių apsaugos priemonių iki šiol pakako, atsiradus naujai viruso mutacijai, reikia galvoti apie papildomą prevenciją.

„Dabar iš tiesų kalbame apie papildomą prevenciją – vairuotojui grįžus iš kadencijos, jeigu lietuvis vairuotojas važiuoja atgal į savo šeimą, bandyti pasitikrinti kiek galima greičiau, nepasiekti šeimos“, – BNS trečiadienį sakė R. Austinskas.

Tačiau, anot „Linavos“ prezidento, itin griežtų priemonių, kokios buvo prie Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos sienos prieš pat šventes, tikrai nebus. Jis pabrėžė, kad vilkikų vairuotojų su teigiamais COVID-19 testais prie Lamanšo sąsiaurio gruodžio pabaigoje buvo labai nedaug.

„Vairuotojai, kaip bebūtų, yra saugūs kabinoje, nes jų bendravimas yra mažas. Ir šiaip, mes visus vairuotojus gąsdiname ir, matyt, tos mirtys, visi supranta, kad juoko čia nėra“, – sakė R. Austinskas.

Nei jis, nei prieš susitikimą trečiadienį BNS kalbintas Tarptautinio transporto ir logistikos aljanso (TTLA) generalinis sekretorius Povilas Drižas teigė neturintys informacijos apie atvejus, kad Jungtinėje Karalystėje teigiamus testus būtų gavę ir pro sieną nepraleisti vilkikai iš Lietuvos.

Apie galimybę griežčiau kontroliuoti vežėjus trečiadienį kalbėjo ir I. Šimonytė.

Vyriausybė po susitikimo pranešė, kad griežčiau kontroliuoti transportos sektoriaus darbuotojų testavimą siūlo prie Vyriausybės suburta sveikatos ekspertų taryba.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)