Pagal eilę, kurioje yra 2,37 tūkst. kelių, pirmiausia bus tvarkomi takai Čekoniškių gyvenvietėje, kelyje Pilaitė-Čekoniškės-Sudervė, Kalotėje – kelyje Klaipėda-Kretinga ir Utenoje – kelyje Vilnius-Utena.

„Viešai paskelbta kriterijais pagrįsta pėsčiųjų ir dviratininkų naujų takų gyvenvietėse įrengimo prioritetinė eilė leis skaidriai ir nuosekliai diegti saugesnę infrastruktūrą. Suprantama, minėto projekto tempai priklausys ir nuo valstybinės reikšmės keliams skirtų lėšų“, – pranešime sako vadovas Remigijus Lipkevičius.

Pasak pranešimo, 2021 metais planuojama paskelbti pirmų 25 ruožų (apie 27 km) projektavimo konkursus. Pirminiais skaičiavimais, šiems takams įrengti reikės apie 10 mln. eurų.

Sudarant eilę buvo vertintas vidutinis metinis paros eismo intensyvumas, eismo įvykių skaičius, ar takas bus dabartinės infrastruktūros tęsinys, ar maršrute yra traukos centrų ir pan.

Šiuo metu skaičiuojamas naujų pėsčiųjų ir dviratininkų takų gyvenvietėse poreikis siekia 1852 kilometrų. 2020 metų pradžioje Kelių direkcija valdė beveik 1950 km pėsčiųjų ir dviračių takų.

Su visu sąrašu galima susipažinti čia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)