Z. Buivydo teigimu, šiuo metu JK uostuose yra įstrigę apie 800–1000 vilkikų vairuotojų iš Lietuvos.

„Tai yra šio laikmečio įkaitai. Galiu pasidžiaugti tuo, kad mūsų įmonės ir vairuotojai labai didelių pretenzijų nereiškia, nes supranta, kad tai ne nuo mūsų priklausančios aplinkybės“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo jis.

„Dvi paras žmonės išlaukė, juos pradeda paleidinėti, yra daromi testai – mobilios grupės važiuoja tarp vilkikų ir daro testus. Taip pat testą galima pasidaryti mieste, juos daro nemokamai“, – pasakojo „Linavos“ generalinis sekretorius.

Dauguma vairuotojų pastarąsias dvi paras praleido vilkikų kabinose. Tačiau iki šiol neaišku, kaip būtų sprendžiama situacija, jei paaiškėtų, kad jų testo rezultatai teigiami.

„Jeigu kroviniai jau paimti, kompanijos turės siųsti pakaitinį vairuotoją, juk negali užstrigti. Iššūkių tikrai nusimato nemažai, tikrai į visus klausimus atsakymų neturime“, – sakė Z. Buivydas.

„Girteka“: aiškumo laukia rekordinis skaičius krovinių

Kaip Delfi informuoja „Girteka Logistics“ atstovė spaudai Neringa Rimšelienė, šiuo metu pasienyje nusidriekė vilkikų eilės tiek į Jungtinės Karalystės, tiek į Prancūzijos pusę dėl Covid-19 naujos atmainos prevencijos.

„Vilkikų eilės pasieniuose nėra naujiena logistikoje, tačiau šiandien aiškumo sprendimuose laukia rekordinis skaičius krovinių. Pagal paskutinę informaciją, kertant sieną visi krovininio transporto vairuotojai bus testuojami greitaisiais antigeniniais testais, kurių atlikimą užtikrins britų pusė. Vairuotojai į Prancūziją bus įleidžiami su neigiamu minėto testo rezultatu.

Gavusiems teigiamą atsakymą, bus atliekamas įprastinis PGR testas rezultatams patvirtinti. Jeigu ir pastarasis būtų teigiamas, vairuotojui bus privaloma 10 dienų izoliacija JK teritorijoje skaičiuojant nuo pirmojo testo rezultatų datos. Šiuo izoliacijos laikotarpiu, JK institucijos žada organizuoti vairuotojų apgyvendinimą.

„Girteka Logistics“, kaip ir kitos transporto kompanijos, nuolat stebi situaciją ir laukia kada vilkikai pradės važiuoti. Sprendimų įgyvendinime vis dar daug neaiškumų, tačiau mūsų vairuotojai būtų pasiruošę atlikti greituosius testus, nes sveikatos prevencija yra ne mažiau svarbi, nei maisto, vaistų ir kitų būtiniausių prekių judėjimo užtikrinimas“, – rašoma komentare.

JK ir Prancūzija antradienį sutarė, kad leis kirsti sieną vilkikų vairuotojams po to, kai jiems bus atlikti greitieji koronaviruso testai, kurių rezultatai gaunami maždaug po pusvalandžio.

Paprastai Lamanšo sąsiaurį kasdien kerta apie 10 tūkst. vilkikų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)