Kaip rašoma pranešime, peržiūrėti atnaujintus tvarkaraščius keleiviai galės nuo gruodžio 19 d. internetinėje svetainėje traukiniobilietas.lt. Pokyčiai įsigalios nuo pirmadienio, gruodžio 21 d.

„Per visą pandemiją stengiamės išlaikyti būtinąjį tarpmiestinį susisiekimą, kad žmonės galėtų pasiekti darbus ar gydymo įstaigas. Šio pažado laikomės ir dabar – maršrutai išlieka, tik optimizuojamas reisų skaičius juose. Pokyčių imtis turime, nes keleivių srautas stipriai mažėja: pastarosiomis dienomis stebimas beveik 70 proc. kritimas, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Tai suprantama – įvesti ribojimai kelionėms tarp savivaldybių, taikomos tik kelios išimtys, tad kelionės, kurios gali palaukti, atidedamos“, – pasakoja „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Pasak L. Baužio, traukiniuose ir toliau taikomos sustiprintos apsauginės priemonės: išlaikomi atstumai tarp keleivių, privalomas kaukių dėvėjimas ir rankų dezinfekcija, įlipant į traukinį, – tam skirti dezinfekcinio skysčio dozatoriai įrengti prie kiekvienų durų.

Keleivių prašoma įsivertinti savijautą ir esant bent menkiausiems peršalimo simptomams likti namuose. Taip pat – keliauti tik tada, kai kelionė yra būtinoji:

  • Vykstant į darbo vietą kitoje savivaldybėje;
  • Dėl planinės ar skubiosios medicininės pagalbos;
  • Dėl artimųjų netekties;
  • Dėl kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykti į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę neišvengiamai būtina.


Su savimi keleiviams reikia turėti būtinosios kelionės priežastį pagrindžiantį dokumentą, kaip darbo pažymėjimas, vizito pas gydytoją paskyrimas ir pan. (užteks ir dokumento nuotraukos telefone), nes, kaip informavo „Lietuvos policija“, galimos keliaujančiųjų patikros traukinių stotyse ir stotelėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)