Kai kurios keleivius autobusais vežančios įmonės sako, kad iki Naujųjų metų reisų gali ir nesumažėti, nes reikia pristatyti siuntas.

Lietuvos keleivių vežimo asociacijos vadovo Gintaro Nakučio teigimu, kol kas negalima garantuoti, kad vežėjai, įsigaliojus naujiems kelionių ribojimams, išlaikys visus esamus autobusų, važiuojančių per du ir daugiau rajonų, maršrutus. Jis prognozuoja, kad labiausiai nukentės tarpmiestiniai maršrutai – jais kursuojančių autobusų tikrai gali sumažėti, nes jie ir taip patiria nuostolių.

„Vežėjai dirba nuostolingai. Visi tarpmiestiniai maršrutai nuostolingi. Jeigu bus keleivių, tikrai važiuos autobusai, bet jeigu bus likęs vienas kitas keleivis, gali ir nebevažiuoti“, – kalbėjo asociacijos vadovas.

„Maždaug dešimties tarpmiestinių maršrutų vežėjai jau atsisakė. Anksčiau jie buvo nerentabilūs, bet per karantiną (pavasarį – BNS) priėmė galutinius sprendimus“, – pridūrė jis.

G. Nakutis be kita ko pabrėžė, kad be Transporto saugos administracijos leidimo nė vieno tarpmiestinio reiso nei laikinai, nei visam uždaryti negalima.

Pasak G. Nakučio, kol kas vežėjai nėra įpareigoti aiškintis, kur keleiviai važiuoja ir tikrinti, ar jie turi teisę važiuoti.

„Jeigu policija patikrintų, keleivis būtų išlaipintas ir grąžintas atgal“, – sakė asociacijos vadovas.

G. Nakutis pranešė, kad praėjusį savaitgalį keleivių buvo du kartus mažiau negu prieš dvi savaites.

Bus siuntų, maršrutai nebus uždaryti

„Kautros“ marketingo vadovas Justinas Vedluga žada pokyčių kelionių tvarkaraščiuose, tik kol kas nėra galutinio sprendimo, nuo kada jų tikėtis.

J. Vedluga sako, kad maršrutus lems ir siuntų kiekiai – jeigu jų bus daugiau nei keleivių, autobusai vis tiek važiuos.

„Pokyčių kažkokių bus tikrai, reisų skaičius tam tikromis kryptimis galimai mažės, tik, ar jau nuo trečiadienio ar vėliau, kol kas negalime pasakyti. Peržiūrime srautus ir modeliuojame situacijas. Tačiau autobusai tikrai nesustos, nes turime palaikyti susisiekimo tinklą ir dėl siuntų paslaugos, kuri labai aktuali prieš šventes“, – BNS teigė J. Vedluga.

Jis pabrėžė, kad kol kas siuntų kiekis tikrai „dalinai lems“ ilguosius maršrutus – iš vieno šalies krašto į kitą, tarp didmiesčių.

„Siuntos yra kaip antrinis verslas. Dabar siuntų pikas ir atsižvelgsime ne tik į žmonių judėjimą, bet ir į siuntų. Leisime autobusus, jeigu bus daug siuntų, bet mažiau žmonių. Gal vietų skaičius autobuse bus sumažintas, jeigu bus didelis bagažas. Gal autobuso dydis bus keičiamas, o ne reisas atšaukiamas“, – sakė „Kautros“ atstovas.

Be kita ko jis ketinančius keliauti įspėja prieš vykstant į stotį pasitikslinti informaciją, ar autobusas, kuriuo planuoja vykti, tikrai važiuos.

J. Vedluga pabrėžė, kad keleiviams temperatūra nebus tikrinama. Pasak jo, apie koronavirusu susirgusius „Kautros“ vairuotojus informacijos nėra.

Traukinių reisų sumažės

„Lietuvos geležinkelių“ atstovė žiniasklaidai Rūta Atroškaitė BNS informavo, kad traukiniais gyventojai ir toliau važiuoti galės, tik rečiau.

„Būtinosios kelionės tarp savivaldybių išlieka. Stengsimės išlaikyti tą tarpmiestinį susisiekimą, kad žmonės galėtų nuvykti į darbą, pas gydytojus. Tam tikrų pokyčių bus tik traukinių reisuose. Greičiausiai optimizuosime. Tikėtina, kad sumažės reisų. Iš taško A į tašką B nuvažiuoti bus galima, pavyzdžiui, ne keturis kartus per dieną, o tik du ar tris“, – BNS sakė R. Atroškaitė.

Pasak jos, pokyčiai bus greičiausiai nuo kitos savaitės, apie juos bus pranešta iš anksto.

R. Atroškaitė priminė, kad per pavasario karantiną keleivių, vykusių traukiniais, srautai buvo kritę apie 80 proc.

Stabdomi keltų reisai iš Senosios perkėlos į Smiltynę

Smiltynės perkėla“ pirmadienį informavo, kad nuo gruodžio 16-osios vidurnakčio iki sausio 3-osios 24 val. nutraukiami keltų reisai iš Senosios perkėlos į Smiltynę ir atgal.

Naujoji perkėla veiks įprastu tvarkaraščiu.

Bendrovės teigimu, Neringoje keleivių pervežimo paslaugas teikiantys vežėjai jau informuoti apie situaciją, todėl keleivių jie atvyks paimti į Naująją perkėlą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)