„Susisiekimo paslaugos“ visus vilniečius ragina likti namuose ir iš jų judėti tik esant būtinybei – į gydymo įstaigas, darbo ar kitas vietas, kur tikrai būtina judėti. Pasak „Susisiekimo paslaugų” komunikacijos vadovės Miglės Bielinytės, Vilniuje viešasis transportas bus organizuojamas, jog būtinasis judėjimas būtų užtikrintas.

„Viešojo transporto judėjimą visos pandemijos metu organizuojame pagal keleivių srautus kiekviename maršrute. Prireikus operatyviai keičiame transporto priemonių talpą, tvarkaraščius. Jie pirmiausia planuojami taip, jog vilniečiai keliautų saugiai, galėtų laikytis atstumo, užimti sėdimas vietas, kaip to reikalauja karantino metu galiojančios taisyklės.

Taip pat stengiamės, kad pats autobusų ir troleibusų kursavimas būtų kiek įmanoma efektyvus, viešasis transportas nekursuotų tuščias arba tuo metu, kai, pavyzdžiui, srautų iš viso nėra“, – sako M. Bielinytė.

Praėjusios savaitės „Susisiekimo paslaugų“ duomenimis, kelionių viešuoju transportu skaičius buvo apie 54 proc. mažesnis lyginant su tokiu pačiu laikotarpiu pernai.

„Natūralu, jog įsigaliojus naujiems karantino reikalavimams srautai dar labiau kris, todėl atitinkamai planuosime tvarkaraščių pokyčius, autobusų ir troleibusų talpas. Apie visus pokyčius keleivius informuosime iš karto, kai tik bus priimti konkretūs sprendimai“, – pažymi M. Bielinytė.

Delfi primena, kad sekmadienį Vyriausybė pratęsė karantiną iki sausio 31 dienos, o nuo trečiadienio įsigalioja griežtesni karantino ribojimai.

Nuo gruodžio 15 dienos 24 val. iki sausio 3 dienos 24 val. ribojamas asmenų išvykimas už savo gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijos ribų, išskyrus atvejus, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties ar atlikti darbo, kai darbo vieta kitoje savivaldybėje ar dėl būtinosios medicininės pagalbos.

Taip pat draudžiama judėti gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijoje ar už jos ribų dėl nebūtinų priežasčių. Draudžiama palikti gyvenamąją vietą, išskyrus, kai vykstama į darbą, prekybos vietą, gydymo įstaigą, laidotuves.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)