Anot, jo šiuo metu didžiausia paklausa tarp emigrantų, planuojami papildomi skrydžiai į Airiją, Jungtinę Karalystę, Norvegiją, Švediją, Daniją, tačiau pastebima paklausa ir skrydžiams į šiltesnius kraštus.

„Yra žmonių, kurie nesibaimina ir keliauja tiek darbiniais klausimais, tiek aplankyti artimųjų“, – laidoje „Delfi diena“ sakė A. Stikliūnas.

Tarp emigrantų populiarios kryptys, pasak jo, šiuo metu nėra pačios pigiausios, tačiau nemaža dalis oro bendrovių atidaro naujas kryptis, ruošiasi sparčiam paklausos atsigavimui.

„Kai kurios kompanijos deklaruoja, kad yra pasiruošusios ir kainų karui, kad galėtų užimti papildomą rinkos dalį ar sėkmingai konkuruoti su kitais vežėjais. Tai tikrai pigių skrydžių kitą vasarą netrūks. Tačiau įvertinkim tai, kad kur buvo didesnė paklausa, aviakompanijos stengsis uždirbti daugiau“, – sako A. Stikliūnas.

Jo teigimu, atsigavimas vis dar vyksta lėtai ir dėl to, kad nėra bendros kelionių ir izoliacijos sistemos valstybėse.

„Vienas iš siūlymų yra įdiegti kelionių pasą, kuriame keliautojai galėtų pasiskiepiję turėti informaciją. Oro uostose yra daromi COVID-19 testai, tačiau Lietuvos oro uostose dėl griežtos teisinės bazės nėra galimybės pasiūlyti šios opcijos. Ieškome būdų, kaip galėtume tai pasiūlyti ir gyventojams nereiktų sukti galvos, – galėtų pasidaryti tyrimą prieš skrydį oro uoste“, – kalbėjo Lietuvos oro uostų atstovas.

Anot jo, nuo metų pradžios darbuotojų skaičius sumažėjo apie 20 proc., tačiau oro uostų veikla nestoja.

„Oro uostuose vykdomi tiek užsakomieji, tiek krovininiai skrydžiai. Veikimo palaikymui personalas reikalingas“, – laidoje „Delfi diena“ sakė A. Stikliūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)