Teismas nutarė, kad užsienio arbitražo 2014 metų kovo mėnesio sprendimas vykdytinas, nurodė atsakovui išmokėti ieškovei iš viso 1,64 mln. eurų, iš jų 802 tūkst. eurų – pripažintą žalą, o likusią sumos dalį sudaro bylinėjimosi ir teismo išlaidos.

Nutartis galutinė ir neskundžiama.

2004-ųjų liepą „Ryanair“ pasirašė su Rygos oro uostu susitarimą 10 metų laikotarpiui, kuriuo užsitikrino išskirtines oro uosto aptarnavimo rinkliavų nuolaidas. Šis susitarimas galiojo ir 2012 metais, kai Rygos oro uoste buvo įvestas naujas keleivių saugumo mokestis. „Ryanair“ jį mokėti atsisakė, įžvelgusi šio susitarimo pažeidimą, kreipėsi į Londono arbitražą, kur šventė pergalę.

Tuo tarpu šis bylinėjimasis Latvijoje buvo sustabdytas, nusprendus kreiptis į Europos Komisiją tokios valstybinės įmonės paramos privačiai įmonei teisėtumo išaiškinimo, kuris Rygos oro uostui buvo nepalankus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)