Pasak miesto savivaldybės administracijos atstovės Aušrinės Vaščėgaitės, nuo šiol ne piko valandomis viešasis transportas važiuos rečiau, tačiau intensyviausiu eismo metu susisiekimas mieste turės vykti optimaliu tempu.

Koronaviruso situacijai šalyje aštrėjant, visoje Lietuvoje ženkliai sumažėjo viešuoju transportu keliaujančiųjų skaičius. Tokia pati situacija susiklostė ir Kaune. Pernai spalį autobusais ir troleibusais gyventojai per dieną važiavo apie 160 tūkstančių kartų, o šįmet tuo pačiu laikotarpiu vienos dienos kelionių skaičius siekia vos 80 tūkstančių.

„Atlikome keleivių srautų tyrimą ir pastebėjome, kad dienos metu bei vakarais nuo 18 valandos dauguma autobusų ir troleibusų važinėja apytuščiai. Todėl, stipriai sumažėjus keleivių srautams, palikti tokį patį reisų dažnumą būtų tiesiog nepraktiška. Tačiau net ir šiuo sudėtingu laikotarpiu kasdien besinaudojantiems viešuoju transportu jaudintis nereikia, – piko valandomis kai kurie reisai netgi padažnės“, – apie pokyčius pasakojo Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Kelionių skaičiaus sumažėjimą nulėmė ir švietimo įstaigų veiklos ribojimai, ir gyventojų perėjimas dirbti nuotoliniu būdu, iš namų. Analogiškos priežastys vyravo ir per pirmąjį karantino laikotarpį pavasarį.

„Net ir retėjant transporto reisams vakarais, kelionės gyventojams, vykstantiems į įmones, kuriose dirbama pamainomis, kaip ir iki šiol, bus visiškai užtikrintos“, –tvirtino M. Matusevičius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)