„Taip, transhipmentas, vadinamasis paskirstymo centras, yra neįmanomas be didžiųjų laivų užplaukimo. Tai yra tiesiogiai susiję“, – BNS sakė Rimantas Juška.

Informaciją apie MSC planus Klaipėdos uoste jis vadina „aptakia“.

„Šiandien informacija yra aptaki, bet aš pasakysiu, kad mus taip pat džiugina ateinanti informacija, kad MSC patvirtina, jog Klaipėdos uostas yra svarbus strateginis uostas Baltijos jūros regione“, – sakė įmonės vadovas.

Klaipėdos uostas pranešė, kad MSC prezidentas Diego Aponte (Diegas Apontė), viceprezidentas Raffaele Porzio (Rafaelė Porcio) ir „Terminal Investment Limited“ (TIL) vadovas Ammaras Kannanas per nuotolinį susitikimą su uosto vadovu Algiu Lataku patvirtino, jog įmonės planai dėl konteinerių paskirstymo centro Klaipėdoje yra rimti, pranešė uosto direkcija,

„Buvome patikinti, kad Klaipėdos uostas išlieka kaip svarbi vieta MSC dėmesio lauke ir artimiausiuose laivybos kompanijos veiklos planuose“, – pranešime sakė A. Latakas.

R. Juška teigė susitikime su MSC vadovais nedalyvavęs ir pabrėžė, kad MSC planai gali padėti aukštyn kilti visam Klaipėdos uostui.

„Mūsų kompanijos ir savininkų planai šitą terminalą panaudoti Klaipėdos uoste kaip paskirstymo centrą yra labai svarbu, tai gali padėti Klaipėdos uostui kilti aukštyn“, – pabrėžė jis.

Siekiant, kad „Klaipėdos smeltė“ taptų vienu iš konteinerių paskirstymo centrų, MSC 2018-aisiais įtraukė Klaipėdą į „Australia Express“ ir „Himalaya Express“ maršrutus, kuriais plaukioja okeaniniai laivai. Tačiau pernai balandį MSC laikinai sustabdė šį sprendimą.

Dėl ti „Klaipėdos smeltės“ konteinerių apyvarta pernai smuko daugiau nei 34 proc., tačiau R. Juška sako, kad įmonės rezultatai per devynis metų mėnesius buvo geresni, nei tikėtasi.

Per tris metų ketvirčius Klaipėdos uoste perkrauta 478,8 tūkst. sąlyginių konteinerių (TEU) – 11,5 proc. mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai. Jų krova šiemet mažėjo visuose pagrindiniuose Baltijos jūros rytinės pakrantės uostuose.

MSC priklausanti TIL turi 65 konteinerių terminalus visame pasaulyje, tarp jų – ir „Klaipėdos smeltę“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)