Ketvirtadienio popietę Baltarusija popietę uždarė sieną su Lietuva, motyvuodama saugumo reikalavimais dėl koronaviruso plitimo, Vidaus reikalų ministerijos informaciją paskelbė BNS.

Tačiau Valstybės sienos apsaugos tarnyboje atsiliepęs budintis darbuotojas, paklaustas, ar krovininis transportas gali kirsti sieną, patvirtino.

„Taip, krovininiai eina“, – patvirtino atsiliepęs darbuotojas.

Kad krovininio transporto srautas būtų kaip nors varžomas, informacijos neturi ir asociacija „Linava“.

„Kol kas tikriname tą informaciją, vadiname kol kas „antimi“ – visais galais, SMS žinutėmis tokią informaciją siuntinėja, tačiau dar kol kas mes neturime jokios oficialios informacijos, kad ta siena uždaryta. Skambinome ir kolegoms į Baltarusiją, bet kol kas prisiskambinti nepavyko“, – kalbėjo „Linavos“ asociacijos prezidentas Romas Austinskas.

Asociacijos generalinis sekretorius Zenonas Buivydas netrukus papildė: „Kroviniai forminami toliau, krovinius praleidžia, keleivių ir lengvųjų automobilių – nepraleidžia“.

Kita asociacija taip pat patvirtino, kad kroviniai sieną kirsti gali.

„Mūsų žiniomis, kroviniai pravažiuoja. Galbūt trikdžių yra su kitais dalykais – keleiviais, bet kroviniai pravažiuoja, forminimas vyksta“, – sako Tarptautinio transporto ir logistikos aljanso generalinis sekretorius Povilas Drižas.

„Onliner“ skelbia, kad sienos uždarytos ne tik su Lietuva, bet ir Lenkija. Pranešama apie negalinčius grįžti namo baltarusius. „Onliner“ aprašo vieno iš skaitytojų Ivano patirtį:

„Ivanas šiandien išvyko į Lietuvą per Medininkų pasienio punktą. Jis sako, kad sieną kirto kažkur apie 16:00. „Kai tik įvažiavome į pasienio posto teritoriją, buvome įspėti, kad prieš valandą (apie 15 val.) jie žodžiu gavo nurodymą, kad siena uždaryta“, – sakė vyras. – Kai tik atvykome prie sienos, pasieniečiai mums pasakė, kad atgal negalėsime vykti, nes siena buvo uždaryta. Paaiškėjo, kad jie patys apie tai buvo informuoti likus pusvalandžiui iki mūsų atvykimo telefonu. Jie neturi rašytinių dokumentų. Paklausiau, kas galės įvažiuoti į Baltarusiją, man pasakė, kad tik sunkvežimiai. Iš Lietuvos sienos pusės nėra jokių apribojimų Baltarusijos Respublikos piliečių išvykimui į gimtinę“, – rašo Onliner.by

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)