Šis skaičius kiek geresnis nei antrojo ketvirčio nuostolių suma, siekianti 1,5 mlrd. eurų. Skaičiaus sumažėjimą lėmė „skrydžių tvarkaraščio išsiplėtimas (...) liepos ir rugpjūčio mėnesiais bei gerokai sumažėjusios išlaidos“, nurodoma oro linijų pranešime.

Tačiau kelionių oru paklausa ateinančiais mėnesiais išliks žema, daugiausiai dėl tolesnės pandemijos eigos ir su ja susijusių kelionių apribojimų, pridūrė oro linijos, dėl šios priežasties ketvirtą ketvirtį planuojančios dirbti tik 25 proc. įprasto pajėgumo.

Kaip ir daugumą kitų pasaulio oro linijų, „Lufthansa“ grupę, kuriai priklauso tokios oro linijos, kaip „Swiss“, „Brussels“ ir „Austrian Airlines“, koronaviruso pandemija ir jos plitimo stabdymui įvestos ribojamosios priemonės parklupdė ant kelių.

Karantino piko metu buvo nutupdyta apie 700 iš grupės turimų 763 orlaivių, o vyriausybės sutrumpintų valandų programose dalyvavo apie 87 tūkst. bendrovės darbuotojų. Grupę nuo bankroto išgelbėjo vyriausybės pagalba, siekianti 9 mlrd. eurų.

„Lufthansa“ rugsėjį buvo paskelbusi, kad kas mėnesį praranda apie 500 mln. eurų, o užsakymų skaičiai po kiek aktyvesnio vasaros sezono vėl pastebimai mažėja.

Tam, kad sumažintų išlaidas, grupė ketina iki 2025 metų savo lėktuvų parką sumažinti 150 orlaivių ir atleisti bent 22 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)