Anot pranešimo, darbai Rygos centre yra suskirstyti į kelis etapus, darbų metu toliau veiks tiek geležinkelio, tiek ir autobusų stotis.

Statybos bendrovių grupė „BeReRIX“, bendradarbiaudama su miesto tarnybomis, rengia eismo ir pėsčiųjų eismo organizavimo planus statybvietėje, skelbia „Eiropas Dzelzcela Linijas“.

Šiuo metu Rygos centrinio traukinių terminalo ir Rygos tarptautinio oro uosto terminalų projektavimas ir statyba yra patikėti valstybės įmonei „Europos Dzelzcelu Linijas“, tačiau ateityje už tai bus atsakinga bendroji Baltijos šalių įmonė „RB Rail“. Nežiūrint to, visos pasirašytos sutartys ir visi pradėti pirkimai bus įgyvendinti.

„Rail Baltica“ integruos Baltijos šalis į Europos geležinkelių tinklą. Vykdant projektą, nuo Talino iki Lietuvos ir Lenkijos pasienio bus nutiesta europinio standarto (1435 mm) elektrinė 870 kilometrų ilgio geležinkelio vėžė keleiviniams ir krovininiams traukiniams.

Apskaičiuota pradinė projekto sąmata – 5,8 mlrd. eurų, kurių dalis finansuojama iš ES lėšų. Tikėtasi, kad projektas bus baigtas ir atidarytas eismui 2026 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)