Kaip rašoma pranešime, spalio 12 dieną lėšų likutis kompensacijoms buvo 0,93 mln. eurų. Informuojama, kad paraiškos bus priimamos iki tol, kol pakaks šių lėšų.

Kompensacinių išmokų daugiausia prašoma elektriniams paspirtukams ir paprastiems dviračiams. Kadangi galima įsigyti ne vieną priemonę, dažnai kompensacijos kreipiamasi įsigijus kelis dviračius ar paspirtukus visai šeimai.

Paraiškas APVA galima teikti tik elektroniniu būdu per informacinę sistemą APVIS. Kompensacijos dydis apskaičiuojamas pagal faktiškai patirtas išlaidas, neviršijant priemonei nustatytų maksimalių sumų ir bendros 1 tūkst. eurų kompensacijos sumos.

Nustatytus kriterijus atitikusio sunaikinto taršaus automobilio savininkas gali gauti iki 310 eurų kompensaciją už metinį viešojo transporto bilietą, iki 400 eurų – už paprastą dviratį arba elektrinį paspirtuką, iki 700 eurų – už elektrinį dviratį, iki 1 tūkst. eurų – už elektrinį mopedą ar elektrinį motociklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)