Bendrai visi trys šalies oro vartai rugsėjo mėnesį aptarnavo kiek daugiau nei 100 tūkst. keleivių. Daugiausia žmonių keliavo per Vilniaus oro uostą – čia aptarnauta 66 tūkst. keleivių. Per Kauno oro uostą keliavo 23 tūkst., o Palangos – 11 tūkst. žmonių. Šie skaičiai yra beveik perpus mažesni nei rugpjūčio mėnesį – tuo laikotarpiu Lietuvos oro uostai fiksavo 212 tūkst. keliavusiųjų.

Anot Lietuvos oro uostų, skaičiuojama, kad rugsėjį šalies oro uostai aptarnavo ir 13,3 proc. mažiau skrydžių nei rugpjūčio mėnesį. Be to, bendrai pasiūlyta ir mažiau vietų lėktuvuose – rugsėjį skaičius siekia 304 tūkst., kai prieš mėnesį fiksuota 364 tūkst. vietų.

Rugsėjį šalies oro uostuose vyko daugiau kaip 68 krypčių skrydžiai, kai, lyginant su rugpjūčio mėnesiu, jų vyko 72.

Vertindamas praėjusio mėnesio rezultatus, Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas sako įžvelgęs, kad pildosi dar vasaros viduryje teiktos prognozės, kad dėl griežtėjančių ir labai nevienodų keliavimo sąlygų keleivių srautas rudens ir žiemos laikotarpiu turėtų vėl sustoti augti ir galimai pradės mažėti.

„Tenka konstatuoti, kad liūdnasis aviacijos scenarijus dėl mažėjančių keleivių srautų šaltajam sezonui pildosi. Daugelis nuolatinių keliautojų vengia tai daryti dabar ne dėl pandemijos baimės, o dėl nenuoseklių ribojimų šalyse, kurie įvedami nederinant su kitomis valstybėmis. Tai kol kas yra pagrindinis trukdis daugeliui keliaujančių žmonių“, – pranešime cituojamas A. Stikliūnas.

Pasak vadovo, būtina veikti vieningai ir ieškoti sprendimų situacijai keisti tariantis tarpvalstybiniu, Europos Sąjungos lygiu. Kitu atveju turizmo ir aviacijos sektoriai, kuriuose dirba tūkstančiai žmonių, patirs dar didesnių iššūkių jau artimiausiu metu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)